Društvo

"Mozzart" donirao 2.500 KM udruženju KLA Banjaluka

"Mozzart" donirao 2.500 KM udruženju KLA Banjaluka
Foto: N.N. | "Mozzart" donirao 2.500 KM udruženju KLA Banjaluka

Kompanija "Mozzart" odazvala se pozivu Kluba liječenih alkoholičara (KLA) grada Banjaluke i uručila donaciju u vrijednosti od 2.500 KM za potrebe organizacije i obilježavanje svečanosti Dana borbe protiv alkoholizma, koja je prethodnog vikenda održana u Domu omladine.

Tom prilikom KLA Banjaluka predstavio je svoje aktivnosti, kao i rezultate edukacije zaposlenih u cilju prepoznavanja i reagovanja na prve simptome eventualne zavisnosti od igara na sreću. Srodno udruženje "Žarek Upanja" iz Ljubljane je na ovoj svečanosti izvelo predstavu, u kojoj su glumci bili članovi njihovog kluba, koji su u procesu liječenja od alkoholizma i u dugogodišnjoj su apstinenciji. Nakon toga, prisutnima se ispred KLA Banjaluka obratila dr Nera Zivlak-Radulović, koja je zahvalila kompaniji "Mozzart"

"Drago nam je da postoje društveno odgovorne kompanije kao što je 'Mozzart' koje se zalažu za poboljšanje i unapređenje društva i pojedinaca u njemu", istakla je Zivlak-Radulovićeva.

KLA Banjaluka osnovan je 2006, a osnovna misija udruženja je prevencija alkoholizma, posljedica alkoholne zavisnosti, borba za apstinenciju svakog člana, kao i podrška u rješavanju njihovih problema.

Asocijacija legalnih priređivača igara na sreću (ALPIS), među kojima je "Mozzart", u saradnji sa Univerzitetskim kliničkim centrom RS počela je obuku zaposlenih u kompanijama članicama u cilju prepoznavanja i reagovanja na prve simptome eventualne zavisnosti od igara na sreću.

"Briga o društvenoj zajednici je veoma visoko na našoj ljestvici prioriteta. Jedan od strateških ciljeva kompanije Mozzart jeste upravo razvoj filantropije, individualne i korporativne. Želimo da budemo primjer i ostalim uspješnim privrednim subjektima da ulažu u bolji i kvalitetniji život svojih sugrađana", istakla je Tamara Kantar iz kompanije "Mozzart".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije