Društvo

"Sanioptik" cijele sedmice mjeri vid i sluh

"Sanioptik" cijele sedmice mjeri vid i sluh
Foto: N.N. | "Sanioptik" cijele sedmice mjeri vid i sluh

TREBINJE - Udruženje dijabetičara i ostalih zainteresovanih lica Trebinje je, uz podršku kompanija "Medicom" iz Bijeljine i "Sanioptik" Banjaluka, a u saradnji sa Domom zdravlja, Bolnicom Trebinje i Medicinskom školom iz Trebinja, nizom aktivnosti obilježilo Svjetski dan zdravlja.

Ovom je prilikom kompanija "Medicom" donirala trakice i aparate za mjerenje šećera u krvi, dok je firma "Sanioptik" besplatno vršila pregled sluha i vida, što će nastaviti raditi po mjesnim zajednicama cijele ove sedmice.

Medicinski radnici i učenici Medicinske škole Trebinje građanima su besplatno mjerili šećer u krvi i krvni pritisak, dijeleći svima savjete i edukativni materijal.

Nada Bijedić, predsjednica Udruženja dijabetičara, i Slavica Turanjanin, endokrinolog trebinjske bolnice, uz zahvalnost medicinskim kompanijama na saradnji, istakle su ovom prilikom da je Svjetski dan zdravlja posvećen primarnoj prevenciji i detekciji hroničnih nezaraznih bolesti te da su trebinjske zdravstvene ustanove otvorene svim građanima za pružanje preventivnih usluga.

Nebojša Isaković, predstavnik kompanije "Sanioptik", kaže da je ova kompanija prepoznala značaj projekta kao društveno odgovornog i da od ponedjeljka kreće njihova akcija provjere vida i sluha u svim mjesnim zajednicama.

"Budući da projekat ima za cilj da ukaže značaj preventivnog delovanja radi sprečavanja i razvoja bolesti, 'Sanioptik' se priključio aktivnostima besplatno proveravajući vid i sluh, što inače radimo na celoj teritoriji Republike Srpske kroz naše centre u Banjaluci, gde je sedište kompanije, kao i Bijeljini i Trebinju", kazao je Isaković.

On je podsjetio da ove aktivnosti "Sanioptik", s iskustvom u poslovanju od 67 godina, sprovodi i u Srbiji kroz 48 centara za vid i sluh u 32 grada, za šta su nagrađeni i brojnim nagradama.

"Sanioptik", u okviru projekta "Dani zdravlja u Trebinju", danas u naselju Hrupjela počinje akciju besplatne kontrole vida i sluha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije