Društvo

"Svjetlost" dobila status Specijalne bolnice

"Svjetlost" dobila status Specijalne bolnice
Foto: N.N. | "Svjetlost" dobila status Specijalne bolnice

BANJALUKA - Dobijanjem statusa Specijalne bolnice za oftalmologiju "Svjetlost" Banjaluka, sada već bivša Klinika "Svjetlost" postala je usko specijalizovana bolnica koja je ispunila sve zakonske uslove da se na najvišem nivou može baviti oftalmologijom.

Bojan Kozomara, direktor Specijalne bolnice za oftalmologiju "Svjetlost" Banjaluka i specijalista oftalmologije, kaže da su pored dobijanja ovog pravnog statusa dobili i vrlo važnu bazu za razvoj medicinskog turizma, na čijem će se polju raditi u skorijoj budućnosti.

"Ovaj status će nam omogućiti da radimo i operativne zahvate koje ranije nismo mogli, poput operacije oka kod djece, te ćemo se mnogo više baviti naučnim istraživanjima", rekao je Kozomara za "Nezavisne".

Kozomara kaže da po pitanju oka i oftalmologije tehnologija napreduje, te da je ona grana medicine u kojoj najbrže napreduje njen tehnološki dio.

"Najveći dio bolnica u našoj zemlji je opremljen najboljom ili najsavremenijom tehnologijom, te smatram da ne zaostajemo po tom pitanju za ostatkom svijeta", smatra Kozomara.

On je pojasnio da se prema našem zakonu moraju ispuniti uslovi na osnovu Pravilnika o osnivanju zdravstvenih ustanova, te nakon što se ispune svi uslovi, rješenje daje Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS, koje su oni dobili prije tri dana.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije