Društvo

Aćimović: Građanima dostupna i modernina vakcina

Aćimović: Građanima dostupna i modernina vakcina
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Aćimović: Građanima dostupna i modernina vakcina
Srna

BANJALUKA - Epidemiolog u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske Jela Aćimović istakla je da je građanima od danas dostupna i moderna vakcina protiv virusa korona.

Aćimovićeva je objasnila da je to šesta vakcina koja je dostupna građanima u Srpskoj, te da je riječ o visoko efikasnom preparatu napravljenom na mehanizmu informacione RNK.

"Vakcina će pod danas biti distribuisana u zdravstvene ustanove, a svi koji žele da se prvom i drugom dozom ove vakcine vakcinišu u Institutu za javno zdravstvo treba da se jave na broj telefona 065/241-043", rekla je Aćimovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je naglasila da je vakcinacija najbolje sredstvo za borbu protiv virusa korona i najefikasniji način zaštite građana.

"Svi ćemo prije ili kasnije doći u kontakt sa virusom korona. Naše je da izaberemo da li ćemo pri tom susretu biti potpuno nespremni ili ćemo uraditi maksimalno da se zaštitimo, a to znači da se vakcinišemo", navela je Aćimovićeva.

Prema njenim riječima, Republika Srpska, BiH i region treba da se ugledaju na skandinavske zemlje koje su ostvarile visok obuhvat vakcinacijom, zahvaljujući čemu su se vratili normalnom životu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije