Društvo

Adikko uručila prvih 20 GPS narukvica za djecu s poremećajima iz autističnog spektra

Adikko uručila prvih 20 GPS narukvica za djecu s poremećajima iz autističnog spektra
Foto: Nedžad Uglješa | Adikko uručila prvih 20 GPS narukvica za djecu s poremećajima iz autističnog spektra

SARAJEVO - Addiko bank d.d. Sarajevo danas je u Sarajevu uručila prvih 20 GPS narukvica za djecu s poremećajima iz autističnog spektra.

Ovu vrijednu donaciju za djecu i roditelje okupljenim u Udruženju za podršku porodicama sa djecom i osobama s poteškoćom u razvoju "Kolibri" uručila je predsjednica Uprave Addiko banke Sanela Pašić.

Ona je naglasila da će ove narukvice biti i te kako korisne mališanima, ali i njihovim roditeljima.  

"Ove narukvice trebalo bi da pomognu djeci s poremećajima iz autističnog spektra zbog njihove sigurnosti i time da olakšaju roditljima brigu o njima. Mi podržavamo Udruženje roditelja da ovaj problem bude sistemski riješen, a dok se to ne riješi radujemo se da možemo ponuditi ovakvo privremeno rješenje", rekla je Pašićeva i dodala:

"Ono što planiramo u budućnosti jeste proširenje prejekta, jer želimo pokriti veći dio djece u BiH koja imaju ovu vrstu poteškoća."

Predsjednica Udruženja za podršku porodicama s djecom i osobama s poteškoćama u razvoju "Kolibri" Aida Hrnjić zahvalila je donatoru Addiko banci, koja je prva u BiH prepoznala važnost ovog problema.

"Addiko banka je prva uopće ustanova u BiH koja je prepoznala šta to roditelji pričaju i mi im od srca zahvljujemo. Ono što je još važno jeste da je ovo nešto što je namijenjeno teritoriju cijele BiH, a bitno je takođe da se pokriju ne samo urbana, nego i ruralna područja, jer ovo je odlična priča. Mi dalje kao rodtelji stremimo da ovaj problem bude sistemski riješen za svu djecu na svakom pedlju BiH i ići ćemo u tom pravcu", naglasila je Hrnjićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije