Društvo

Admir Seferović i Nahla Talić rekli sudbonosno "da" u doba korone

Admir Seferović i Nahla Talić rekli sudbonosno "da" u doba korone
Foto: N.N. | Admir Seferović i Nahla Talić rekli sudbonosno "da" u doba korone

SANSKI MOST - O tome da je ljubav jača od pandemije virusa korona svjedoči i primjer Admira Seferovića i Nahle Talić iz Sanskog Mosta, koji su u proteklu nedjelju izrekli sudbonosno "da" i stupili u bračnu zajednicu.

Ovo dvoje mladih ljudi su već nekoliko sedmica uključeni u volonterski rad i neumorno, svakog dana, pomažu starijim i nemoćnim osobama kojima je, zbog aktuelne situacije, u potpunosti zabranjeno kretanje.

Oni su dugogodišnji članovi Kluba ekstremnih sportova "Kondor", koji je inkorporiran u sistem civilne zaštite u ovome gradu. Kažu kako su se, zahvaljujući interesovanju za ekstremne sportove i upoznali prije nekoliko godina, te da je među njima tada zaiskrio plamen ljubavi. Admir je student završne godine Biotehničkog fakulteta u Sarajevu i kaže kao ove godine planira završiti studij, dok izabranica njegovog srca pohađa Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Tuzli i edukuje se za zanimanje logopeda. Za Admira i Nahlu svi imaju samo pozitivne riječi, a posebno hvale njihov volonterski angažman i kažu kako su u svakom trenutku spremni pomoći drugima u nevolji.

"To su zaista divne osobe i primjerni članovi našeg društva. Nebrojeno puta do sada su se istakli, a posebno u vrijeme poplava prije pet godina, kada su bili zaista neumorni i uradili veliki posao pomažući unesrećenim građanima", kaže Edin Seferović, predsjednik pomenutog kluba. Odmah poslije vjenčanja, novopečeni supružnici su nastavili svoju humanu misiju i kažu kako u ovome trenutku uopšte ne razmišljaju o medenom mjesecu.

"Biće i za to vremena, sada je najvažnije da budemo jedinstveni i solidarni, da pomognemo onima kojima je u ovo teško vrijeme pomoć zaista neophodna. Uvjereni smo da će život na kraju ipak pobijediti i da ćemo iz svega izaći jači", kažu Admir i Nahla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije