Društvo

Adriatic osiguranje i dalje lider na tržištu

Adriatic osiguranje i dalje lider na tržištu
Foto: Ustupljena fotografija | Adriatic osiguranje i dalje lider na tržištu

Petu godinu zaredom Adriatic osiguranje d.d. Sarajevo drži lidersku poziciju na tržištu osiguranja BiH.

Ukupna premija osiguranja društava iz Federacije BiH u prošloj je godini rasla za 8 % i iznosila je 676 miliona KM, a Adriatic osiguranje pratilo je rast tržišta sa istim procentom.  Fakturisana premija Adriatic osiguranja u 2022. godini veća je  za 8,2% u odnosu na isti period godinu prije, a ukupna premija iznosi 80,5 miliona KM što je povećanje više od 6 miliona KM u odnosu na prošlu godinu. Adriatic osiguranje je zadržalo tržišni udio u iznosu od 11,9%, od toga 14,1% u neživotnim osiguranjima, dok u životnim osiguranjima taj udio iznosi 4,8%. Društvo je lider i na tržištu obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti sa 144.980  ugovorenih polica.

„Opravdali smo našu poziciju vodeće osiguravateljske kuće u BiH već petu godinu zaredom i to u vrlo izazovnim vremenima za sve, pa tako i za našu industriju. Veliku zahvalnost dugujemo našim  posvećenim djelatnicima i klijentima koji su u nama prepoznali dugoročnog partnera. Uspjeh Adriatic osiguranja i rast našeg poslovanja rezultat su kontinuiranog rada i prilagođavanja tržištu, ali i strateškog planiranja i kvalitetne realizacije poslovnih planova. Ovakvi rezultati u prošloj godini obavezuju nas da zadržimo našu izvrsnost posebno cijeneći povjerenje naših klijenata. Razvijanje tehnoloških inovacija i unapređenje svih usluga koje nudimo ostaje u fokusu u 2023. godini”, izjavila je dr. sc. Marina Miočić-Hamidović, predsjednica Uprave Adriatic osiguranja.

Inovativnim i dinamičnim pristupom tržištu, Adriatic osiguranje orijentirano je na povećanje financijske sigurnosti i kvalitete života građana Bosne i Hercegovine, uz odgovorno poslovanje prema zajednici, klijentima, poslovnim partnerima i zaposlenicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije