Društvo

Agencija za osiguranje RS: Produžiti polise klijentima koji ne mogu da se vrate u zemlju

Agencija za osiguranje RS: Produžiti polise klijentima koji ne mogu da se vrate u zemlju
Foto: N.N. | Agencija za osiguranje RS: Sve nedoumice oko polisa treba pojasniti klijentima

BANJALUKA - Ako se klijenti osiguravajućih društava nalaze u inostranstvu i nisu u mogućnosti da se u zakazano vrijeme vrate u zemlju, preporučuje se osiguravajućim društvima da razmotre mogućnost produženja trajanja ugovora o osiguranju do trenutka kada se njihovi klijenti budu mogli vratiti u zemlju, saopšteno je iz Agencije za osiguranje RS.

Osim toga, kako ističu, ukoliko prilikom zaključivanja ugovora o osiguranju postoje bilo kakva ograničenja ili posebni uslovi vezano za korona virus, to bi trebalo da bude pojašnjeno klijentima kako bi se izbjegle nedoumice.

U Agenciji apeluju i da se zbog uvedenih vanrednih mjera uzmu u obzir sve okolnosti kako bi se klijentima pružila adekvatna informacija i omogućilo da na nesmetan način mogu da koriste ugovore koje su zaključili.

Takođe, apeluje se da se u slučaju nemogućnosti ličnih kontakata zbog mjera karantina, socijalne izolacije i slično, sva korespodencija i ugovori, koliko je to moguće, šalju poštom.

"Savjetujemo obavljanje svih mogućih aktivnosti na daljinu, komunikaciju poštom, elektronskom poštom, telefonom, faksom ili slično, a da ugovore i ostala akta s ugovaračima osiguranja, osiguranicima i trećim oštećenim licima koja su u nemogućnosti da pristupe u poslovne prostorije učesnika na tržištu osiguranja zbog boravka u inostranstvu, karantina, izrečenih mjera izolacije i slično potpisuju razmjenom tih akata poštom ili putem ovlašćenih opunomoćenika tih lica", naglasili su. 

Apelovali su i na strane da obrate pažnju na opšte i posebne uslove osiguranja prilikom zaključenja ugovora .

"Opšti i posebni uslovi osiguranja zajedno s polisom osiguranja čine ugovor o osiguranju i mjerodavni su za ostvarivanje prava iz ugovora o osiguranju", istakli su, te dodali da bi u slučaju bilo kakvih nedoumica bilo potrebno kontaktirati društvo za osiguranje za dodatna pojašnjenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije