Društvo

Akcija "Jedan paketić za jedan dječji osmijeh" u Novom Gradu

Akcija "Jedan paketić za jedan dječji osmijeh" u Novom Gradu
Foto: ancapictures/Pixabay | Akcija "Jedan paketić za jedan dječji osmijeh" u Novom Gradu

NOVI GRAD - Omladinski centar za kreativnost i inicijativu iz Novog Grada organizuje svoju tradicionalnu humanitarnu akciju prikupljanja paketića za djecu s posebnim potrebama i djecu iz socijalno ugroženih i višečlanih porodica.

Ova volonterska akcija pod nazivom "Jedan paketić za jedan dječji osmijeh" ostvaruje se u okviru ovog udruženja od 2013. godine.

Duško Damjanić, predsjednik ovog udruženja, rekao je za "Nezavisne" da ovom akcijom žele obradovati mališane za novogodišnje praznike.

Prema njegovim riječima, prošle godine prikupljeno je više od 200 paketića te, kako kaže, očekuje isti uspjeh i ove godine.

"Kutije za prikupljanje slatkiša za paketiće biće postavljene u marketima, školama i u Informativnoj kancelariji za mlade", rekao je Damjanić. Dodao je da su kasice za prikupljanje novčanih priloga postavljene u ugostiteljskim objektima u Novom Gradu.

Prema njegovim riječima, akcija se sprovodi gotovo 10 godina, te je prije nosila naziv "Jedan slatkiš - jedno dijete", kada su prikupljali slatkiše te ih sami pakovali.

"Prethodnih godina smo sakupljali slatkiše, dječji pribor za školu, igračke, te smo ih mi pakovali u novogodišnje paketiće i darovali djeci, a ove godine prikupljamo gotove paketiće", kazao je Damjanić.

Dodao je da će ova akcija trajati do 30. decembra, te da se svi zainteresovani mogu javiti na mejl: [email protected], ili na broj telefona: 065/441-012.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije