Društvo

Akcija KUD 'Čajavec': Banjalučaninu Miroslavu Mirniću potrebna pomoć za lijekove

Akcija KUD 'Čajavec': Banjalučaninu Miroslavu Mirniću potrebna pomoć za lijekove
Foto: Ilustracija | Akcija KUD 'Čajavec': Banjalučaninu Miroslavu Mirniću potrebna pomoć za lijekove
Biljana Popović

BANJALUKA - Kulturno-umjetničko društvo "Čajavec" iz Banjaluke pokrenulo je humanitarnu akciju za Banjalučanina Miroslava Mirnića (31), koji je obolio od malignog melanoma, a kojem su neophodna finansijska sredstva za nabavku ampula lijeka keytruda (pembrolizumab).

Mirnić tokom liječenja treba da primi 12 ampula lijeka, a samo jedna ampula košta 4.300 KM. Terapije se sprovode svake tri sedmice.

Momčilo Vesović, direktor ansambla KUD "Čajavec", čiji je Mirnić član 13 godina, kazao je da su obezbijedili dvije doze lijeka.

"Skupili smo sredstva za prve dvije ampule, koje će on početi da prima u sljedeći petak. Akciju smo nastavili da bismo obezbijedili sredstva za nabavku preostalih deset ampula", kazao je Vesović.

Mirnić kaže da je liječen tri godine na Univerzitskom kliničkom centru RS. Ističe da bolest pokazuje progresiju i da mu je hitno potrebno nabaviti lijek iz inostranstva koji se ne nalazi ni na jednoj listi Fonda zdravstvenog osiguranja RS.

"Zdravstveno stanje se pogoršalo proljetos. Bolest je nepredvidiva, proširila se na jetru i pluća. Povoljna cijena lijeka može se naći u Sloveniji. Uz svu medicinsku dokumentaciju lijek iz Slovenije preko granice mogu prenijeti samo ja", kazao je Mirnić.

Sva humanitarna sredstva mogu se uplatiti na KM žiro račun: Nova banka ŽR 555-00781492844-40, Miroslav Mirnić, Ul. Vladimira Rolovića 26, 78 000 Banjaluka, Svrha: humanitarna pomoć.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije