Društvo

Akcija za izgradnju sigurnog doma četvorici braće iz Olova

Akcija za izgradnju sigurnog doma četvorici braće iz Olova
Foto: pomoziba.org | Akcija za izgradnju sigurnog doma četvorici braće iz Olova

Braća Hajrudin, Zahrudin, Naser i Smajo Jamaković voljeli bi da imaju bezbrižno djetinjstvo kao i druga djeca. Odavno sanjaju da imaju svoje sobe i uslovan dom. Njihove želje će se uskoro i ostvariti.

Humanitarna organizacija Pomozi.ba je pokrenula akciju prikupljanja pomoći za izgradnju sigurnog doma za četvoricu braće i njihove nezaposlene roditelje, prenosi Anadolija.

Foto: pomoziba.org

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica će obezbijediti građevinski materijal.

"Saznali smo iz medija za porodicu koja je u stanju potrebe. Tražili smo način kako da pomognemo i da dječica imaju kuću koju će zvati svojim domom. S obzirom da se radi o povratničkoj porodici sa statusom povratnika, odlučili smo donirati građevinski materijal, a Pomozi.ba ugradnju materijala. Radujemo se svi zajedno sretnom završetku i useljenju porodice Jamaković", kazao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić

Priču o porodici iz Olovskih Luka počela je humanitarna organizacija Pomozi.ba.

"Ubrzo nakon što smo objavili priču kontaktirali su nas iz Ministarstva, što nas je jako obradovalo. Sretni smo što ćemo tako brzo zajedničkim naporima stambeno zbrinuti ovu šestočlanu porodicu i djeci obezbijediti normalne uslove za život i topao dom. Narednih dana planiramo izaći na teren i krenuti sa pripremama. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti", istakli su u Pomozi.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije