Društvo

Aktiv mladih SP obilježio Međunarodni dan mladih

Aktiv mladih SP obilježio Međunarodni dan mladih
Foto: Srna | Aktiv mladih SP obilježio Međunarodni dan mladih

BANJALUKA - Aktiv mladih Socijalističke partije (SP) obilježio je danas širom Republike Srpske 12. avgust - Međunarodni dan mladih, a tim povodom u Banjaluci su građanima dijeljena sredstva za dezinfekciju i voda za piće.

Predsjednik Aktiva mladih SP-a Davor Strika rekao je da je ovaj datum izuzetno bitan za svakog mladog čovjeka, jer su mladi sadašnjost i budućnost Republike Srpske, saopšteno je iz SP-a.

"Bez perspektivne i afirmisane mladosti nema snažne i razvijene države. Mladi su pokretač razvoja i najprogresivniji dio svakog društva. Mi mladi socijalisti želimo da razvijamo takvu Republiku Srpsku - prosperitetnu državu svih njenih građaana, republiku mladih", rekao je Strika.

Predsjednik Aktiva mladih SP-a Gradskog odbora Banjaluka Petar Jokanović rekao je da se ove godine Međunarodni dan mladih obilježava drugačije nego što su mladi socijalisti navikli, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

"Ove godine, usljed pandemije izazvane virusom korona željeli smo da pošaljemo poruke saradnje, odgovornosti i solidarnosti našim sugrađanima. Upravo iz tih razloga, odlučili smo da dijelimo sredstva za dezinfekciju na kojima stoje poruke i apeli mladih socijalista građanima Srpske da i dalje budu odgovorni i drže distancu, ali i da budu solidarni i empatični prema svojim bližnjima", rekao je Jokanović.

Sekretar Gradskog odbora SP-a Banjaluka Nikola Vukčević naglasio je da su socijalisti oduvijek bili uz svoj narod, posebno uz mlade.

"Socijalisti su uvijek stajali uz svoj narod, bez obzira na okolnosti. Stojimo tako i sada uz naše sugrađane, za čitavo vrijeme trajanja ove pandemije. Danas, ovim skromnim doprinosom, želimo da kažemo da i dalje moramo biti odgovorni kako bismo sačuvali zdravlje naših bližnjih", rekao je Vukčević.

Međunarodni dan mladih obilježava se od 12. avgusta 1999. godine, kada je Generalna skupština UN prihvatila preporuku Svjetske konferencije ministara za mlade da taj datum bude proglašen danom mladih. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije