Društvo

Aktivni požari na području Mostara, Jablanice i Stoca

Aktivni požari na području Mostara, Jablanice i Stoca
Foto: Fena / Arhiva | Aktivni požari na području Mostara, Jablanice i Stoca

MOSTAR - Požari na području Mostara, Jablanice i Stoca i dalje su aktivni, navode iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

Na području Mostara aktivni su požaru na lokalitetima Čabulja i Đubrani.

Na području opštine Stolac aktivan je požar ispred naseljenih mjesta Derani i Stupišta, gdje gori trava, nisko i visoko rastinje. Vatra je zahvatila nepristupačan i minsko sumnjiv teren i trenutno nisu ugrožene kuće u naseljenim mjestima. Na terenu su pripadnici DVD Stolac i lokalno stanovništvo.

Tokom jučerašnjeg dana požar na lokaciji Kvanj (grad Mostar) proširio se prema naseljenim mjestima Dolovi u opštini Stolac. Gori trava, visoko i nisko rastinje. Požar je još aktivan, ali ne prijeti kućama. Na terenu su pripadnici DVD Stolac i lokalno stanovništvo.

Situacija na požarištu Komadinovo vrelo kod Jablanice ista je kao i proteklih dana. Tokom noći, usljed pada temperature, dolazi do smanjenja požara, a dnevnim porastom temperature dolazi do njegovog rasplamsavanja.

Požarom je ugroženo naseljeno mjesto Donja Jablanica, kao i objekti na Komadinovom vrelu.

Akcija gašenja požara se nastavlja i danas, navodi se u informaciji Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije