Društvo

Ališić ponovo najbolja lasta

Ališić ponovo najbolja lasta
Foto: Nezavisne novine | Ališić ponovo najbolja lasta

SANSKI MOST - Sanel Ališić iz Sanskog Mosta pobjednik je ovogodišnjeg takmičenja u noćnim skokovima s gradskog mosta koje je sinoć održano u ovome gradu, čime je ponovio prošlogodišnji uspjeh kada se također okitio titulom najboljeg.

Skokovi su istovremeno bili završni i centralni događaj ovogodišnje manifestacije "Ljeto na Sani" , koja je trajala proteklih 15 dana. 

Skokovi su ove godine održani pred rekordnim brojem posjetilaca, a nastupilo je sedam hrabrih skakača iz Sanskog Mosta, Bihaća i Banjaluke. 

Ališić je osvojio prvu nagradu u visini od 1.000 maraka, drugoplasirani je bio Ermin Galić kojem je pripala nagrada od 500 maraka, dok je treće mjesto i nagrada od 300 maraka otišla u ruke Damira Ališića. 

Skakači su imali zadatak da izvedu dvije serije skokova po vlastitom izboru, a ocjenjivao ih je specijalni žiri čiji članovi su imali težak zadatak da proglase najuspješnije. 

Organizator ovog događaja bila je Radio televizija "Sana", a generalni pokrovitelj Općina Sanski Most, dok je podršku organizaciji događaja nesebično i ove godine pružio Ronilački klub "Vir". 

Kulturno zabavno sportska manifestacija "Ljeto na Sani", započela je polovinom mjeseca jula, pa su mnogobrojni posjetioci grada na Sani bili u prilici da proteklih dana uživaju u raznovrsnim i mnogobrojnim sadržajima. 

Pomenuta manifestacija se odvija u znak sjećanja na prvo pominjanje imena grada na Sani u jednom dokumentu ugarskog kralja Bele Četvrtog iz 1244. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije