Društvo

Pratite nas na Google news

Ambasada BiH u Sloveniji prva linija pomoći za dobijanje putnih isprava

Ambasada BiH u Sloveniji prva linija pomoći za dobijanje putnih isprava
Foto: vladars.net | Ambasada BiH u Sloveniji prva linija pomoći za dobijanje putnih isprava
N.N.

BANJALUKA - Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić izjavila je da je na sastanku u Ljubljani sa ambasadorom BiH u Sloveniji Miloradom Živkovićem dogovoreno da Ambasada BiH bude prva linija pomoći za građane Srpske kada je riječ o dobijanju putnih isprava, i to ne samo za Sloveniju, nego za kompletnu Šengen zonu.

"Zato ćemo raditi na uvezivanju baze podataka kako bismo bili što ekspeditivniji kada je riječ o bilo kakvim izmjenama ili eventualno provjerama. Cilj je da građanima budemo maksimalno na usluzi", rekla je Rešićeva.

Rešićeva i ministar za javnu upravu Slovenije Rudi Medved održaće poslije podne radni sastanak u čijem fokusu će biti Zakon o državnim službenicima, odnosno razmjena iskustava s tim u vezi, s obzirom na to da Slovenija bilježi značajan napredak u ovoj oblasti, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske.

Kako je najavljeno, Rešićeva će sutra učestvovati u radu regionalne konferencije koja se odnosi na reformu javne uprave na zapadnom Balkanu.

Konferencija će biti održana u LJubljani u organizaciji Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA).

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije