Društvo

Anatolij Karpov odigrao šahovsku simultanku u Trebinju

Anatolij Karpov odigrao šahovsku simultanku u Trebinju
Foto: N.N. | Anatolij Karpov odigrao šahovsku simultanku u Trebinju

TREBINJE - Ruski šahovski velemajstor Anatolij Karpov, nekadašnji svjetski prvak, danas je održao šahovsku simultanku u Trebinju.

Karpov je odigrao simultanku u kongresnoj sali hotela "Industri" na 20 tabli, a njegovi protivnici bili su mladi, ali i stariji neafirmisani igrači, kao i javne ličnosti Trebinja i Hercegovine. 

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić danas je upriličio prijem u Gradskoj upravi za proslavljenog ruskog šahovskog velemajstora. 

Ćurić je istakao da je razgovarano o održavanju šahovskog turnira na svjetskom nivou u Trebinju i izrazio nadu da će se ovakav turnir održati uskoro. 

Boravak Karpova u Trebinju organizovali su Šahovski klubovi "Trebinje" i "Nikšić" i Grad sunca. 

Predsjednik Šahovskog kluba "Trebinje" Velimir Remetić rekao je da je posjeta Karpova Trebinju velika čast i praznik za sve ljubitelje ove misaone igre. 

Remetić je istakao da je osnovna ideja bila da se šah promoviše među djecom. 

Anatolij Karpov je jedan od najvećih igrača u šahovskoj istoriji, naročito u turnirskim partijama: najuspešniji je turnirski igrač u istoriji sa preko 140 osvojenih prvih mesta na turnirima igranim širom sveta. Njegov krajnji skor je 1.118 pobeda, 287 poraza, 1.480 remija u 3.163 partija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije