Društvo

Apel za pomoć bratu i sestri sa oštećenim sluhom

Apel za pomoć bratu i sestri sa oštećenim sluhom
Foto: Ustupljena fotografija | Apel za brata i sestru sa oštećenim sluhom

SARAJEVO - Udruženje "Pomozi.ba" pokrenulo je apel za sestru i brata Saru i Ahmeda Durić, koji imaju potpuno oštećenje sluha od rođenja i potrebna im je pomoć za ugradnju kohlearnih implantata.

Za njih je u funkciju stavljen humanitarni broj 17042, a pozivom se doniraju dvije KM.

Edina i Edmir su roditelji troje mališana - Sare, Ahmeda i Aida, koji od rođenja imaju probleme sa sluhom. Za razliku od Aida, koji ima djelimično, Sara i Ahmed imaju potpuno oštećenje sluha.

"Uprkos velikoj želji, roditelji nikada nisu bili u mogućnosti da im plate ugradnju kohlearnih implantata koji bi im mogli poboljšati sluh, te su strpljivo čekali da dođu na red za ovaj zahvat u Kliničkom centru. Sara je prošle godine konačno dočekala tu operaciju, međutim, ona nije prošla očekivano, već im je zadala samo još veće muke. Desile su se brojne komplikacije, među kojima je i infekcija bakterijom MRSA. Kako se situacija ni godinu dana poslije nije smirivala, a djevojčica nije dobijala adekvatnu terapiju, u strahu da se situacija dodatno ne pogorša, roditelji su otišli na kliniku u Tursku, gdje su joj doktori odmah skinuli ugrađeni implantat", navodi se u saopštenju Udruženja.

Sada je roditeljima potreban novac za dalju terapiju i ugradnju novih implantata za Saru, dok je Ahmedu potrebna ugradnja jednog kohlearnog implantata.  Za to im je potrebno oko 60.000 evra.

Pored poziva na broj 17042 (dostupan svim bh. operaterima) ovoj dječici možete pomoći i donacijama na web platformi www.pomoziba.org klikom na opciju DONIRAJ ODMAH, te putem računa Udruženja Pomozi.ba u produžetku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije