Društvo

Apel za malenog Nedima koji ne čuje i ne govori

Apel za malenog Nedima koji ne čuje i ne govori
Foto: Ustupljena fotografija | Apel za malenog Nedima koji ne čuje i ne govori

SARAJEVO - Udruženje "Pomozi.ba" pokrenulo je apel za troipogodišnjeg Nedima Zejnilagića iz Sarajeva koji ima 100% obostrano oštećenje sluha. Pomoći mu možete pozivom na humanitarni broj 17007, kojim donirate dvije KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

"Maleni Nedim trenutno se nalazi u Istanbulu i čeka na ugradnju kohlearnog implantata u lijevo uho, kako mu se stanje ne bi pogoršalo i stvorili dodatni problemi sa govorom.

Ovom mališanu je na desnom uhu ugrađen implantat u našoj zemlji. Međutim, napredak je vrlo spor i još nema razvijen govor i dosta zaostaje za ostalom djecom koja imaju slične probleme, poput Darisa, Adnana i Nadije, za koje je Udruženje 'Pomozi.ba' takođe pokretalo apele", saopšteno je iz Udruženja.

Nedim privatno ide kod logopeda, suraudiologa i tri puta sedmično na senzorne tretmane, ali uprkos tome, dodatno mu je ustanovljen motorički i senzorni disbalans. Za ugradnju implantata na jedno uho potrebno je 18.885 evra. Njegovi roditelji prikupili su 5.000 evra kako bi otišli na pregled u Istanbul, ali nemaju sredstva za operaciju.

On ima i 10-godišnju sestricu, koja jedva čeka njegov povratak i nada se da će ubrzo moći komunicirati sa bratom kao i njeni drugari sa njihovom braćom i sestrama.

Svi koji žele pomoći, pored poziva na broj 17007, mogu donirati novac i online na web- platformi www.pomoziba.org, kao i putem standardnih računa Udruženja "Pomozi.ba". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije