Društvo

"Argumenti" i na veb sajtu

"Argumenti" i na veb sajtu
Foto: N.N. | "Argumenti" i na veb sajtu

BANJALUKA - "Argumenti" su dali doprinos u očuvanju i odbrani istorije i kulture srpskog naroda, s ciljem njegovog opstanka, rekao je danas Milan Ljepojević, urednik ovog časopisa na promociji okotobarskog izdanja.

Novi broj časopisa "Argumenti", čiji je izdavač SNSD, danas u Banjaluci predstavili su Ljepojević, Saša Mićin, član redakcije ovog časopisa, i autor teksta "Slom zapadnog imperijalizma" Branimir Kuljanin.

"Napravljen je i veb sajt, iz broja u broj dižemo ljestvicu kvaliteta, uvedena je anonimna recenzija i časopis je dostigao jako visok nivo", kazao je Ljepojević i dodao da je plan da se časopis prevede na jedan od četiri svjetska jezika: ruski, kineski, njemački ili engleski.

Mićin je istakao da svaki rad prolazi kontrolu i trostepenu recenziju koja podrazumijeva uređivačku recenziju gdje se posmatra forma časopisa, da li su ispunjeni zahtjevi pisanja i nakon toga se rad upućuje na dva anonimna recenzenta.

"Recenzenti ne znaju čiji rad ocjenjuju a ni sam autor ne zna ko mu je pregledao rad i podiže nivo kvaliteta časopisa", rekao je Mićin.

Kuljanin je rekao da srpski narod koji živi na prostoru bivše Jugoslavije pripada vizantijsko slovenskoj pravoslavnoj civilizaciji.

"U temeljima naše kulture leži blagodetno saborni duh hrišćanstva i naš istorijski zadatak je da sačuva svoj duhovni, odnosno kulturni identitet", pojasnio je Kuljanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije