Društvo

Arie Livne: Možemo biti ponosni na UKC RS

Arie Livne: Možemo biti ponosni na UKC RS
Foto: Vladimir Stojaković | Arie Livne: Možemo biti ponosni na UKC RS

BANJALUKA - Univerzitetski klinički centar RS (UKC RS) ima izvanredne ljekare i može da parira bilo kom svjetskom kliničkom centru.

Rekao je ovo Arie Livne, savjetnik Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH, i počasni predsjednik Jevrejskog kulturnog centra u Banjaluci, danas u posjeti UKC RS, gdje se već tri godine liječi na Klinici za onkologiju.

"Kada sam u razgovoru sa dva cenjena profesora u Izraelu pitao da li lekari u Banjaluci znaju manje od onih u Izraelu oni su rekli: 'Ne, lekari u UKC RS znaju isto što i mi'", kazao je Livne.

Dodao je da UKC RS u zadnje dvije godine, pored stručnog kadra, ima i najnoviju tehnologiju.

"Medicina je svugde u svetu skupa zabava i mislim da možemo ovde u RS biti zadovoljni i ponosni na UKC RS. Dok god budem živ, dolaziću iz Jerusalima u Banjaluku na lečenje", poručio je Livne.

Na pitanje šta je tajna dugovječnosti, Livne koji ima 99 godina, kaže da je to sreća.

Radmila Rašeta, onkolog sa Klinike za onkologiju UKC RS, izrazila je zadovoljstvo što je bila glavni onkolog Livneu, te dodala da ova klinika raspolaže najsavremenijim dijagnostičkim i terapijskim pretragama.

"Naši pacijenti nisu zakinuti za specifično onkološko liječnje u odnosu na ostale pacijente u regionu", rekla je Rašeta.

Dodala je da je Livne nekoliko puta tokom tri godine liječenja hospitalizovan na ovoj klinici, te da je bolest u regresiji.

Goran Marošević, radijacioni onkolog iz Centra za radioterapiju Banjaluka, rekao je da se Livne liječio u ovom centru savremenom radioterapijom.

"Onkološko liječenje podrazumijeva multidisciplinarni tim, a naš centar liječi pacijente zajedno s klinikama UKC RS", rekao je Marošević.

Istakao je da je Livne dokaz da se adekvatnim multidisciplinarnim liječenjem mogu liječiti pacijenti u starijoj životnoj dobi.

Vlado Đajić, generalni direktor UKC RS, rekao je da ovaj klinički centar zadovoljava sve kriterijume koji imaju svi svjetski centri.

"Nabavili smo najsavremeniju opremu i u zadnje dvije godine više od 200 ljekara je bilo na edukacijama u Americi i Evropi, a isto toliko doktora je kod nas bilo u radnoj posjeti iz drugih zemalja, gdje su zajedno s našim ljekarima radili na složenim operativnim zahvatima", rekao je Đajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije