Društvo

Arlov: Doboj će ove godine ugostiti djecu sa Kosova i Metohije

Arlov: Doboj će ove godine ugostiti djecu sa Kosova i Metohije
Foto: Arhiva | Arlov: Doboj će ove godine ugostiti djecu sa Kosova i Metohije

ŠAMAC - Grad Doboj je 14. lokalna zajednica iz Republike Srpske koja će ove godine učestovati u projektu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", rekao je Srni predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu Milorad Arlov.

Arlov je naveo da su do sada učešće potvrdili Prijedor, Trebinje, Gradiška, Bijeljina, Doboj, Čelinac, Višegrad, Istočno Novo Sarajevo, Milići, Šamac, Brod, Prnjavor i Stanari, kao i Srpsko i prosvjetno kulturno društvo "Prosvjeta" iz Brčkog.

On je istakao da će biti ugošćeno više od 500 srpske djece dobi od 10 do 15 godina i oko 75 prosvjetnih radnika iz Kosovske Kamenice, Vitine, Gnjilana, Novog Brda, Gračanice, Lipljana, Obilića, Kosova Polja, Vučrtrna, Velike Hoče, Orahovca, Kline, Goraždevca, Srbice, Istoka, Kosvske Mitrovice, Zvečana i Zubinog Potoka.

Arlov je dodao da će u projektu biti i djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja iz Udruženja roditelja "Podrži me", kao i jedan autobus djece iz opštine Glina sa Banije.

Oni će u Srpskoj boraviti od 19. i 20. juna i do 26. i 27. juna.

Arlov je istakao da za ovaj projekat, deveti po redu, postoji velika podrška Ministarstva prosvjete i kulture, Ministarstva porodice, omladine i sporta, lokalnih zajednica, osnovnih škola i velikog broja porodica Republike Srpske.

On je napomenuo da je u ovoj godini na inicijativu Odbora predviđeno bratimljenje nekoliko osnovnih škola i opština iz Republike Srpske i Kosova i Metohije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije