SP Qatar 2022.

Društvo

Azri Hadžiahmetović priznanje ministra inostranih poslova Japana

Azri Hadžiahmetović priznanje ministra inostranih poslova Japana
Foto: Ustupljena fotografija | Azri Hadžiahmetović priznanje ministra inostranih poslova Japana

SARAJEVO - Ambasador Japana Ito Makoto dodijelio je danas u Sarajevu dr Azri Hadžiahmetović, profesorici na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, priznanje ministra inostranih poslova Japana za 2022. godinu.

Na ceremoniji su prisustvovali prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, dr Aleksandra Nikolić, ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, te brojne bivše diplomate BiH i njene akademske kolege.

"Priznanje ministra inostranih poslova Japana je dodijeljeno profesorici Hadžiahmetović za dugoročni doprinos uzajamnom razumijevanju između Japana i Bosne i Hercegovine, kao predsjedavajućoj Grupe prijateljstva Parlamentarne skupštine BiH za Japan i kao profesorici ekonomije, odnosno najeminentnijem naučniku u oblasti japanske ekonomije, na osnovu studijskih posjeta Japanu 1996. i 2006. godine", saopšteno je iz Ambasade Japana u BiH.

Priznanje ministra inostranih poslova Japana dodjeljuje se pojedincima i grupama sa izvrsnim rezultatima na međunarodnom planu, kako bi se prepoznao njihov doprinos promociji prijateljstva između Japana i zemalja regije i svijeta.

Dodatni cilj ovog priznanja je i promocija razumijevanja i podrške japanske javnosti aktivnostima primalaca priznanja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije