Društvo

BORS usvojio povećanje boračkog dodatka

BORS usvojio povećanje boračkog dodatka
Foto: Arhiva/Ilustracija | BORS usvojio povećanje boračkog dodatka

VIŠEGRAD - Predsjedništvo Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) donijelo je odluku o povećanju mjesečnog borčkog dodatka na pet KM po mjesecu učešća u ratu, izjavio je večeras predsjednik Predsjedništva Aleksandar Savić.

"Pretpostavljam da je teško da nadležno ministarstvo obezbijedi 133 miliona KM da bi se ovo finansiralo prema zahtjevu, ali vjerujem da će postepenim povećanjem u toku godine to i uspjeti", rekao je Savić novinarima u Višeagradu.

On je napomenuo da su u prethodnim mjesecima donijeli odluke koje je podržalo resorno ministarstvo da 9.500 boraca koji se nalaze na birou dobiju mjesečni borački dodatak u odnosu na mjesece koje su proveli u zoni borbenih dejstava.

"Ministarstvo je takođe prihvatilo naš zahtjev za 1.128 boraca koji se nalaze u Federaciji BiH da dobiju borački dodatak. U prijedlogu smo, koji će vjerovatno biti prihvaćen, da oko 3.000 boraca koji imaju 65 godina, a nemaju nikakvih primanja dobiju najmanji lični dohodak u visini od 206 KM, odnosno sa novim povećanjem 219 KM", istakao je Savić.

On je rekao da, osim pomenutih, postoje još neke mjere za poboljšanje statusa boračke populacije.

"Ova godina treba biti godina borbe za bolji status boraca, jer oni to zaista zaslužuju. Ako je 30 godina veliki jubilej Republike Srpske, onda treba biti i jubilej boračke populacije", istakao je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije