Društvo

"Banja Vrućica" u izgradnju moderne bolnice ulaže 10 miliona KM

"Banja Vrućica" u izgradnju moderne bolnice ulaže 10 miliona KM
Foto: Jelena Đurđević | Objekat predviđen za rušenje

TESLIĆ - Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica" uskoro počinje izgradnju moderne bolnice, a predviđeno je da u njoj budu angažovani vrhunski medicinski stručnjaci iz Srpske, ali i inostranstva.

Planirano je da realizacija te investicije, vrijedne oko 10 miliona maraka, počne krajem septembra ili početkom oktobra na prostoru sadašnjeg hotela "Krajina".

Bolnica "Hercegovina", čija bi izgradnja trebalo da bude završena već iduće godine, prostiraće se na površili od oko 4.000 kvadratnih metara.

"Tu bismo izgradili jedan dobar dijagnostički centar, sa svom potrebnom opremom za menadžerske preglede. Biće to, dakle, zdravstvena ustanova za sve koji su zauzeti i potrebni su im svi pregledi na jednom mjestu za kratko vrijeme", rekao je Dragan Bogdanić, generalni direktor ZTC "Banja Vrućica".

Ambicioznim planovima predviđena je i izgradnja operacionih sala, kako za estetsku hirurgiju, tako i za druge vrste manjih hirurških zahvata. Buduće pacijente očekuju brojne povlastice.

"Predviđeno je da pacijenti budu u luksuznim apartmanima. To znači da će korisnicima na raspolaganju biti kvalitetna oprema i zdravstvena usluga, kao i dobar smještaj", pojasnio je Bogdanić.

Ovim projektom, dakle, biće povećani i smještajni kapaciteti, i to za 50 do 70 mjesta, što u apartmanima, što u bolesničkim sobama.

Po Bogdanićevim riječima, ideja je da objekat bude koncipiran tako da potpuno čuva privatnost korisnika, od samog dolaska do smještaja u novosagrađenoj bolnici.

Na ovaj način rukovodstvo "Banje Vrućice" želi da ide i ka korisnicima iz zapadne Evrope, odnosno pacijentima koji za to mogu da izdvoje novac, a da se pritom usluga ne vezuje za Fond zdravstvenog osiguranja RS, to jeste da zdravstveni tretman pacijenata ne ide na teret države.

"Dakle, biće to ekonomski samoodrživa zdravstvena ustanova", rekao je Bogdanić, te dodao da će, s obzirom na to da se upravna zgrada trenutno ne nalazi na adekvatnom mjestu, na posljednjem spratu bolnice koju grade biti napravljene i kvalitetne upravne prostorije.

Podsjetimo, ZTC "Banja Vrućica" je i u proteklim godinama implementirala niz velikih investicija, a u narednom periodu, osim bolnice, planiraju i izgradnju restorana "Kiseljak" sa banket salom.

"U pitanju je investicija od tri miliona maraka, ali se na implementaciju čeka već tri godine zbog nerazumijevanja lokalne zajednice, odnosno nemogućnosti dobijanja odgovarajućih dozvola", pojasnio je Bogdanić.

Podsjeća da su prošle godine kupili Etno-selo Usora, koje je ove godine dijelom rekonstruisano, a u narednom periodu ide i dalja rekonstrukcija tog etno-sela.

"Osim toga, pred otvaranjem je i naš dijagnostički centar u Tesliću, koji će imati porodičnu medicinu, specijalističke ambulante, stomatologiju i apoteku", rekao je Bogdanić.

U planu širenje poslovanja

Dragan Bogdanić, generalni direktor ZTC "Banja Vrućica", ističe  da je u planu i širenje poslovanja "Banje Vrućice" izvan Teslića, o čemu su razgovori s akcionarima već vođeni.

"Mislimo da u ovoj oblasti imamo šta da ponudimo i na nekim drugim mjestima. Za sve ovo, naravno, potreban je novac i mi ćemo u narednom periodu morati da, u prvom redu, iscrpimo svoje mogućnosti, a to će značiti da ćemo morati da dividendu svedemo na minimum, ili da je određeni broj godina ne isplaćujemo, da bismo sve ovo mogli da završimo i da bi ova firma bila stabilna kao i do sada", rekao je Bogdanić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije