Društvo

Banjalučani podržali "Šetnju za budućnost"

Banjalučani podržali "Šetnju za budućnost"
Foto: N.N. | Banjalučani podržali "Šetnju za budućnost"

BANJALUKA - Šetnjom od hrama Hrista Spasitelja do parka "Mladen Stojanović", najmlađi Banjalučani su uz pratnju najmilijih danas došli u velikom broju da podrže porodični defile pod nazivom "Šetnja za budućnost".

Prvo izdanje ove dječje manifestacije u našem gradu imalo je za cilj promociju porodice kao osnovne ćelije društva i podizanje svijesti o natalitetu.

Projekat "Šetnja za budućnost" na ispunjenom platou ispred hrama došla je da podrži i Tamara Isaković sa sinom Sergejom, koja je kazala da manifestacija posvećenih očuvanju porodice i njenih vrijednosti treba da bude više.

Časlav Vitković, potpredsjednik nevladine organizacije "New Step", koja je organizovala ovu šetnju, kazao je da je ova organizacija nastala iz potrebe mladih da se kroz rad pokažu.

"Organizovali smo ovu akciju u Istočnom Sarajevu početkom avgusta, gdje je bilo oko 300 učesnika. Tada smo obećali da ćemo ovakva okupljanja organizovati i u drugim gradovima, pored Banjaluke, a u planu nam je da je organizujemo i u Trebinje ili Bijeljini", rekao je Vitković.

Dodao je da je ovo lijep događaj koji roditelji vole da podrže, jer se njime pokazuje da je porodica najveće bogatstvo.

"Samom manifestacijom željeli smo da ukažemo na to da ćemo se boriti protiv pada nataliteta i da nam bijela kuga neće praviti probleme", istakao je Vitković.

Specijalni gost bio je Đorđe Ćelić, rukometaš Rukometnog kluba Borac M:tel.

"Sve kreće od porodice, ako imamo zdravu porodicu imaćemo i zdravo društvo. Najbitniji su nam mladi jer je ispred njih budućnost", kazao je Ćelić.

U parku "Mladen Stojanović" učesnike je dočekao bogat program. Bio je tu Trapavko sa svojim šalama te facepainting umjetnica koja je crtala najšarenije sličice na licu mališana. Najveće oduševljenje kod djece je izazvao koncert Anje Vukliš, učesnice "Pinkovih zvezdica", te Vanje Knežević, pobjednice takmičenja "Neki novi klinci".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije