Društvo

Banjalučki osnovci stigli kući sa Jahorine, u hotelu ne odgovaraju na pozive

Banjalučki osnovci stigli kući sa Jahorine, u hotelu ne odgovaraju na pozive
Foto: Ustupljena fotografija | Banjalučki osnovci stigli kući sa Jahorine, u hotelu ne odgovaraju na pozive
N.N.

BANJALUKA - Svi učenici Osnovne škole "Branko Radičević" iz Banjaluke, koji su boravili u hotelu "Nebojša" na Jahorini, stigli su svojim kućama, potvrdio je za "Glas Srpske" direktor te škole Siniša Rendić.

Naveo je da je jedna grupa djece stigla kući u petak uveče, dok je petoro mališana, koji su bili na posmatranju u bolnici "Kasindo" i dobijali infuziju, doputovalo u subotu.

"Koliko ja znam, sva djeca su dobro", naveo je Rendić za "Glas".

Majka čija je djevojčica imala stomačne tegobe Slađana Latinović Štula potvrdila je da je njena kćerka stigla kući.

"Međutim, ona ima astmu koja se pogoršala nakon što je jedan dio nastavnog osoblja pred njom i drugom djecom okrivio mene kao roditelja što je Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske otkazalo školu u prirodi na Jahorini. Drugačije je kada su djeca sa roditeljima u odnosu na onda kada o desetine njih sa stomačnim virusima brine pet odraslih osoba", rekla je Latinović Štula.

Podsjetila da je nastavno osoblje škole iz Banjaluke smatralo da djeca treba da ostanu na Jahorini iako se broj mališana sa stomačnim tegobama rapidno povećavao.

Na brojeve hotela "Nebojša" ni juče niko nije odgovarao, kao ni u petak.

Ministarstvo prosvjete i kulture u petak je otkazalo sve ekskurzije u hotelu "Nebojša" nakon što je nekoliko djece banjalučke škole dobilo temperaturu i stomačne tegobe. Prije njih u tom hotelu boravili su osnovci iz Prijedora koji su se kući vratili sa istim tegobama, a nakon toga inspektori su uzeli uzorke hrane u hotelu, a sve posjete su bile prolongirane do dobijanje rezultata za koje se ispostavilo da su uredni. Nakon toga, osnovci iz Banjaluke su prvi otputovali u pomenuti hotel i zadesila ih je ista sudbina kao osnovaca iz Prijedora.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije