Društvo

Banjaluku zahvatio grad praćen jakim vjetrom i grmljavinom

Banjaluku zahvatio grad praćen jakim vjetrom i grmljavinom
Foto: Screenshot | Banjaluku zahvatio grad praćen jakim vjetrom i grmljavinom

Nakon sunčanog prijepodneva Banjaluku je zahvatio pljusak, a potom i led.

Padavine su praćene jakim vjetrom i snažnom grmljavinom. Iako sitniji, led koji je padao u pojedinim ulicama napravio je prave potočiće prilikom otapanja.

Meteorolozi su za danas u većem dijelu Bosne i Hercegovine najavili pljuskove.

Sutra se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura većinom između 10 i 15°C. Najviša dnevna uglavnom između 17 i 24°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

Proljepšanje vremena se očekuje u četvrtak za kada se prognozira sunčano uz umjerenu naoblaku. Lokalno u planinskim područjima poslije podne su mogući pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 23 i 29°C.

U petak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 11 i 17°C, a najviša dnevna između 24 i 30°C.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije