Društvo

Pratite nas na Google news

Banke doniraju opremu bolnicama u Banjaluci, Sarajevu i Mostaru

Banke doniraju opremu bolnicama u Banjaluci, Sarajevu i Mostaru
Foto: N.N. | Banke doniraju opremu bolnicama u Banjaluci, Sarajevu i Mostaru
Srna

SARAJEVO – Komercijalne banke u Bosni i Hercegovini su, posredstvom Udruženja banaka BIH, a s ciljem podrške zdravstvenom sektoru u Bosni i Hercegovini, finansirale nabavke tri respiratora, testova za virus korona, te zaštitne opreme za potrebe UKC Sarajevo, UKC RS Banjaluka, te Univerzitetske kliničke bolnice u Mostaru.

"Bankarski sektor je u ovim izazovnim vremenima odlučio djelovati ujedinjeno i usmjeriti podršku u zdravstveni sektor. Znamo da bolnice imaju mali broj respiratora, a oni su ključni za adekvatno zbrinjavanje pacijenata u teškom zdravstvenom stanju. Stoga, od doniranih sredstava će svaki klinički centar izvršiti nabavku najsavremenijih stacionarnih respiratora i određenu količinu zaštitnih sredstava za medicinsko osoblje. Mi im samo možemo zahvaliti na angažmanu i doprinosu koji daju kroz svoj plemeniti poziv, čuvajući živote i zdravlje svih nas", istakao je Berislav Kutle, direktor Udruženja banaka BiH. 

On je naglasio da vjeruje kako je ovo prva u nizu aktivnosti koje će banke realizovati s ciljem podrške građanima, klijentima i njihovim porodicama.

Najavio je da se već razmatraju dodatne aktivnosti kojima će banke podržati lokalnu zajednicu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije