Društvo

Besplatan prevoz na manifestaciju "Dani zime na Kozari"

Besplatan prevoz na manifestaciju "Dani zime na Kozari"
Foto: Arhiva | Besplatan prevoz na manifestaciju "Dani zime na Kozari"

BANJALUKA - Grad Banjaluka organizovaće besplatan prevoz za građane na privredno-turističku manifestaciju "Dani zime na Kozari", koja će biti održana na Mrakovici u nedjelju, 29. januara.

Prevoz autobusom organizovan je u nedjelju u 8.30 časova sa stare autobuske stanice, a povratak sa Mrakovice planiran je u 16.00 časova, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.

Zainteresovani građani za prevoz treba da se prijave na broj telefona 051 244 544, od 8.00 do 16.00 časova.

Prvog dana ove dvodnevne manifestacije, u subotu, 28. januara, biće održan planinarski marš i ski-skup, a drugog dana će na platou na Mrakovici biti održana centralna manifestacija koja će obuhvatiti takmičenja gradova u zabavnim igrama, gastro takmičenja i izbor najboljih jela, te bogat kulturno-umjetnički program.

Početak ovog centralnog događaja planiran je za 11.00 časova.

U gastro takmičenju učestvovaće 26 ekipa iz 13 opština i gradova Republike Srpske i Federacije BiH u kategorijama srednje škole, izviđači i planinari, te lovačka udruženja. Za posjetioce će biti pripremljeno 1.000 porcija pasulja.

U muzičko-zabavnom programu učestvuju etno-grupa Udruženja žena "Jabuka" iz Kozarske Dubice, muške i ženske pjevačke grupe Kulturno-umjetničkog društva "Una" iz Novog Grada, pop-rok grupa "Bečars" i di-džej Vladimir Zorić.

Ulaznica u Nacionalni park "Kozara" ujedno je i kartica za tombolu u kojoj će se u 15.00 časova dijeliti nagrade sponzora.

Pokrovitelj manifestacije "Dani zime na Kozari" je grad Prijedor, organizator prijedorska Turistička organizacija, a saorganizatori Nacionalni park "Kozara" i turističke organizacije Republike Srpske, grad Gradiška i opštine Kozarska Dubica, Novi Grad i Kostajnica.

"Dani zime na Kozari" održavaju se 16. put. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije