Društvo

Besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila u Srpskoj

Besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila u Srpskoj
Foto: N.N. | Besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila u Srpskoj

BANJALUKA - U Republici Srpskoj danas počinje preventivna akcija besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila.

Početak akcije biće ozvaničen u banjalučkom naselju Lazarevo, gdje će stručne ekipe Auto-moto saveza Republike Srpske besplatno i preventivno kontrolisati ehničku ispravnost vozila na pokretnom tehničkom pregledu.

Vozila će biti kontrolisana u krugu Auto-moto društva "Krajina" od 10.00 do 15.00 časova, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske /AMS/.

Akcija "Da li vozite tehnički ispravno vozilo - provjerite" traje do 20. jula, a sprovodi je AMS, u saradnji sa ministarstvima saobraćaja i veza, unutrašnjih poslova, te auto-moto društvima i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Srpske.

"S obzirom na to da je počela sezona godišnjih odmora i da dolazi do povećanja mobilnosti na putevima, AMS sprovodi ovu aktivnost s ciljem da se vozačima pomogne da pripreme svoje vozilo za duža putovanja i bezbjednije učestvuju u saobraćaju", navedeno je u saopštenju.

Iz AMS Republike Srpske žele skrenuti pažnju na očuvanje i održavanje karakteristika vozila na nivou koji obezbjeđuje zadovoljavajuću bezbjednost u saobraćaju, nužnu efikasnost i ekonomičnost u transportu.

AMS sa svojim partnerima od 2003. godine sprovodi preventivnu aktivnost "Da li vozite tehnički ispravno vozilo - provjerite".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije