Društvo

Besplatne preglede krvnih sudova rade godinama

Besplatne preglede krvnih sudova rade godinama
Foto: N.N. | Besplatne preglede krvnih sudova rade godinama
Bojana Živanić

BANJALUKA - Svaki dan spasimo od 10 do 20 života tako što radimo besplatne preglede krvnih sudova, vrata i glave, a sve radi prevencije nastanka moždanog udara, rekao je Vlado Đajić, generalni direktor UKC RS.

"Unazad pet-šest godina radimo ove besplatne preglede i to nije od juče, a radimo ih uglavnom dva mjeseca prije Svjetskog dana borbe protiv moždanog udara", istakao je Đajić.

Prema njegovim riječima, ove godine Centar za prevenciju nastanka moždanog udara, registrovana nevladina organizacija, čiji je Đajić predsjednik, radi besplatne preglede, a na njihov žiro račun, kako kaže, nije uplaćena niti jedna marka.

"Ja, svi ljekari i osoblje radimo besplatno i to kod doktora Arara, koji ne naplaćuje ni prostor, ni ultrazvuk, ni tonere ni papire, ništa. Svi ti bilbordi su takođe postavljeni besplatno, jer su nam ih agencije dale besplatno", ističe Đajić.

Naglasio je da je do sada, u okviru ovog projekta pregledano više od 40.000 pacijenata u gradovima širom RS, a pregled se obavlja kod pacijenata koji nemaju simptome, a imaju faktore rizika za nastanak moždanog udara.

Naveo je da je, zahvaljujući tom projektu, smrtnost od moždanog udara u RS smanjena za 50 odsto, te da je tri puta manje invaliditeta nastalih od moždanih udara, jer, kako navodi, veliki broj pacijenata koji prežive moždani udar su šlogirani, nepokretni i zavise od tuđe pomoći.

"Ovim projektom smo mi, po proračunu ekonomista, Republici Srpskoj uštedjeli oko 20 miliona maraka, koliko bi koštali troškovi tih osoba da su one dobile moždani udar i ostale nepokretne te trošile sredstva, lijekove, išle na rehabilitaciju...", ističe Đajić te izražava žaljenje što se sve povezuje s predizbornom kampanjom, iako, ističe, sve ovo nema nikakve veze s politikom.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije