Društvo

Besplatno kontrolisana tehnička ispravnost vozila

Besplatno kontrolisana tehnička ispravnost vozila
Foto: N.N. | Besplatno kontrolisana tehnička ispravnost vozila

NOVI GRAD - Predstavnici Auto-moto saveza Republike Srpske i Auto-moto društva "Una" danas su u Novom Gradu obavili besplatan tehnički pregled 25 vozila u okviru preventivne akcije "Da li vozite tehnički ispravno vozilo - provjerite".

Stručni saradnik u Auto-moto savezu Predrag Likokur rekao je da se u Srpskoj više godina realizuje akcija kontrole vozila u sezoni godišnjih odmora.

"Kontrolišemo amortizere, svjetlosno-signalne i upravljačke uređaje i vitalne elemente za automobile. Bitno je da se uoče nedostaci ukoliko ih ima i da se preporuči njihovo otklanjanje", rekao je on.

Likokur je napomenuo da se tokom preventivnih kampanja u Srpskoj bude kontrolisano od 400 do 500 automobila.

Sekretar Auto-moto društva "Una" iz Novog Grada Slobodan Ličina ističe da su preventivne akcije korisne jer se tokom njih dobijaju podaci o tehničkoj ispravnosti vozila čiji su vlasnici u ovoj opštini, ali i onih koji su u tranzitu.

"Cilj je da se vozačima pomogne da pripreme svoje vozilo za duža putovanja i bezbjednije učestvuju u saobraćaju jer počinje sezona godišnjih odmora", napominje Ličina.

Akcija "Da li vozite tehnički ispravno vozilo - provjerite" je počela 2. jula i traje do nedjelje, 15. jula, a sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Ministarstvom unutrašnjih poslova, auto-moto društvima i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije