Društvo

Besplatno ljetovalo 2.100 djece iz RS

Besplatno ljetovalo 2.100 djece iz RS
Foto: Srna | Besplatno ljetovalo 2.100 djece iz RS

BIJELJINA - Javni fond za dječiju zaštitu uspješno je završio ovogodišnji projekat "Socijalizacija djece Republike Srpske" putem kojeg je obezbijeđeno besplatno ljetovanje na moru za 2.100 učesnika, saopšteno je iz Fonda.

U 14 smjena u dječijem odmaralištu "Užice" u Bečićima boravila su djeca najosjetljivijih kategorija, iz socijalno ugroženih porodica, sa razvojnim poteškoćama, kao i uspješni sportisti i nadarena djeca, te pobjednici republičkih takmičenja.

U Fondu ističu da su programske aktivnosti koje u odmaralištu realizuje stručno osoblje, kao i prethodnih godina, bile usmjerene na podsticanje razvoja različitih oblasti dječije ličnosti i otklanjanje eventualnih razvojnih deficita.

Kao značajno navode da projekat uključuje i veliki broj mladih koji kao vaspitači, sportski i kulturni animatori, socio-psihološka podrška zajedno sa iskusnijim kolegama borave sa mališanima u odmaralištu kako bi im u tom periodu priredili nezaboravno iskustvo.

Direktor Javnog fonda za dječiju zaštitu Nedeljko Jović kaže da je ponosan na projekat "Socijalizacija djece Republike Srpske" i mogućnosti koje Fond na ovaj način pruža djeci.

"Bitno je naglasiti da mnogi od ovih mališana prvi put imaju priliku, upravo kroz ovaj projekat, da odu na more", navodi Jović.

On ističe da ništa od toga ne bi bilo moguće bez svesrdne podrške resornog ministarstva i Vlade Republike Srpske.

Prema riječima Jovića, rezultati koje je ovaj projekat u prethodnim godinama pokazao zagarantovali su njegov status kao stalne i redovne aktivnosti Fonda, te su ohrabrili institucije da razmišljaju u pravcu kreiranja sličnih programa u narednom periodu.

"Ovaj projekat ima višestuki benefit po sve uključene, kako na primarne korisnike, odnosno djecu, koja kroz njega stvaraju prelijepe uspomene i nezaboravna drugarstva, tako i na mlade, prvenstveno prosvetne radnike i studente, koji kroz njega osim skromne naknade stiču veoma korisna iskustva za budući rad", ocjenjuje Jović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije