Društvo

Bespovratna pomoć Vlade Japana, pogledajte za koje projekte

Bespovratna pomoć Vlade Japana, pogledajte za koje projekte
Foto: Ustupljena fotografija | Bespovratna pomoć Vlade Japana, pogledajte za koje projekte

SARAJEVO - Vlada Japana obezbijedila je bespovratna sredstva u iznosu od 120.738 evra ili 236.130 KM za tri projekta, nabavku vozila hitne pomoći za Dom zdravlja u Fojnici i Dom zdravlja "Stana Tomić" na Palama, Istočno Sarajevo, dok je treći projekat nabavke sportske opreme za džudo klub "Student".

Iz Ambasade Japana u Bosni i Hercegovini ističu da su ugovore danas potpisali ambasador Masami Kinefuči, kao i direktori ovih ustanova, Jusuf Zuka, Ivan Šarac i Amel Mekić u Rezidenciji ambasadora Japana.

U saopštenju se ističe da su ceremoniji potpisivanja prisustvovali i Sabahudin Klisura, načelnik opštine Fojnica, Boško Jugović, načelnik opštine Pale, i Rasim Lakota, predsjednik džudo kluba "Student".

"Vlada Japana dodijelila je 50.263 evra, otprilike 98.300 KM,  za  projekat opremanja Doma zdravlja u Fojnici vozilom hitne pomoći. Realizacijom ovog projekta će se poboljšati mogućnosti pružanja hitne pomoći ove ustanove od koje se očekuje da će korist imati više od 100 pacijenata godišnje", stoji u saopštenju.

Napominju da je za projekat opremanja Doma zdravlja "Stana Tomić" na Palama, Istočno Sarajevo odobren iznos od 49.891 evra , otprilike 97.570 KM.

"Očekuje se da će godišnje više od 160 pacijenata dobiti odgovarajuću uslugu prevoza", stoji u saopštenju.

Iz Ambasade Japana u BiH dodaju da je za projekat nabavke opreme za džudo klub "Student" osiguran iznos od 20.584 eura, otprilike 40.260 KM, kao i da se očekuje da će godišnje više od 660 osoba imati korist od ove donacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije