Društvo

Bez gužve u saobraćaju, provjerite stanje na graničnim prelazima

Bez gužve u saobraćaju, provjerite stanje na graničnim prelazima
Foto: Ilustracija | Bez gužve u saobraćaju, provjerite stanje na graničnim prelazima

​BANJALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraća se bez zastoja i posebnih ograničenja, dok na graničnim prelazima nema zadržavanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prelazi Ivanica-Gornji Brgat i Novi Grad-Dvor, ali je omogućen prelazak pješaka i biciklista. Iz bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Iz AMS-a podsjećaju da su puštene u rad video kamere na graničnim prelazima Novi Grad i Kozarska Dubica, čime je vozačima omogućeno da se putem internet stanice www.ams-rs.com ili mobilne android aplikacije AMS-a upoznaju sa stanjem saobraćaja na tim graničnim prelazima.

Vozači koji kreću na put van granica BiH sada imaju mogućnost da provjere trenutno stanje saobraćaja na deset graničnih prelaza - Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.

AMS poziva vozače da prije polaska na putovanje van granica BIH preko ovih graničnih prelaza provjere trenutno stanje saobraćaja i u slučaju gužvi odaberu drugi, najbliži granični prelaz.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na dionicama na kojima se izvode radovi, a vozačima se savjetuje da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Bileća-Podosoje, gdje je u toku rekonstrukcija vodovodne mreže, zatim na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac, na magistralnom putu na području Modriče, te na regionalnim putnim pravcima Bušletić-Modriča, Derviši-Klašnice dva i Obudovac-Lončari.

Režim saobraćaja izmijenjen je na auto-putu Gradiška-Banjaluka i "9. Januar" Banjaluka-Doboj, gdje je u toku izgradnja naplatnih stanica.

Jednom trakom saobraćaj se odvija magistralnim putem Klašnice dva-Šargovac zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani, te od Banjaluke prema Čelincu i od Čelinca prema Kotor Varošu.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Na području Banjaluke izmjene saobraćaja aktuelne su u ulicama gdje se izvode radovi.

U FBiH zbog radova na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Bojnik na dionici auto-puta Vlakovo-Jošanica saobraća se usporeno-jednom trakom. Planirano je da radovi traju do kraja mjeseca. Učesnicima saobraćaja savjetuje se da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Radovi se izvode i na magistralnom putu Kladanj-Podpaklenik, te Zenica-Nemila gdje se u tunelu Vranduk dva izvode radovi, pa se saobraća jednom trakom. Tokom dana zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici dolazi do formiranja dužih kolona vozila u oba smjera.

Na raskrsnici magistralnih puteva u Tasovčićima u toku je izgradnja kružnog toka, zbog čega se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Semizovac-Vogošća na ulazu u Vogošću, zatim putem koji prolazi kroz Neum, te na putnim pravcima Šamac-Domaljevac i Teslić-Karuše.

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno zbog rekonstrukcije mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od sedam tona. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije