Društvo

Bez problema u saobraćaju

Bez problema u saobraćaju
Foto: N.N. | Bez problema u saobraćaju

Na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH saobraćaj se odvija po pretežno suvim kolovozima,uz umjerenu frekvenciju vozila, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Srpske.

Vozače očekuju povoljni vremenski uslovi, jedino jutarnja magla može otežavati vožnju na putevima preko prevoja i u kotlinama, a oprez je neophodan i zbog opasnosti od odrona koji su poslije kišnih dana učestaliji.

Mnogi vjernici danas proslavljaju krsnu slavu Đurđevdan, pa iz AMS-a apeluju da vozači za volan ne sjedaju pod dejstvom alkohola, da budu odgovorni i poštuju propise i tako doprinesu bezbjednosti u saobraćaju.

U Trebinju do sutra neće biti obustave na ukrštanju ulica Vuka Mićunovića i Kralja Petra Prvog Oslobodioca zbog izgradnje kružne raskrsnice. Radovi će biti nastavljeni od srijede, 8. maja do 22. maja, zbog čega će biti obustavljen saobraćaj na toj raskrsnici. Putnička vozila će biti preusmjeravana okolnim gradskim saobraćajnicama, a teretna vozila preko 3,5 tone i autobusi propuštani periodično kroz zonu izvođenja radova.

Zbog bušačko-minerskih radova biće povremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići" u mjestu Pale, do 19. jula u trajanju od pet do sedam minuta.

Zbog minerskih radova na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja Ljubogošta, na lokalitetu Han Derventa, opština Pale, biće povremenih obustava saobraćaja dva puta dnevno u trajanju od pet do 7 minuta.

Zbog minerskih radova na kamenolomu "Grapska-Kostajnica" do 8. jula biće privremenih obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom trakom. Saobraćaj reguliše privremeno postavljena signalizacija, a brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na čas. Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 30 tona.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na Koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj.

Zbog radova, na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane Frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Do 12. maja radi bušačko-minerskih radova biće privremena obustava saobraćaja na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice između 7.00 i 16.00 časova u trajanju od dva puta po pet do sedam minuta.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Povodom Dana pobjede nad fašizmom, 9. maja, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar-granica /Rudo/ zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Povodom otvaranja Arnaudija džamije koje je zakazano za sutra od 7.00 časova pa sve dok bude potrebe veći broj ulica u Banjaluci biće zatvoren za saobraćaj na dijelu magistralnog puta, dionica puta Banjaluka-Srpske Toplice, od raskrsnice sa Ulicom Solunska do raskrsnice sa kružnim tokom, Bulevar cara Dušana-Karađorđeva-Krajiških brigada.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije