Društvo

Bingo i partneri pokreću projekat za podršku ženskim udruženjima

Bingo i partneri pokreću projekat za podršku ženskim udruženjima
Foto: N.N. | Bingo i partneri pokreću projekat za podršku ženskim udruženjima

​Kao i prethodne dvije godine, Bingo i partneri uz podršku kupaca, ponovo će donirati sredstva za rad i samoodrživost udruženja žena sa područja Bosne i Hercegovine.

"Tokom 2018. i 2019. pristiglo je više od 300 projektnih prijedloga, što nas je motivisalo da nastavimo s projektom. Kako smo i ove godine pripremili prigodnu ponudu u povodu Dana žena, kupci će imati priliku da kupovinom artikala iz akcijske ponude doprinesu donacijama za udruženja čije ćemo projekte podržati. Pozivamo sva udruženja i organizacije žena da se putem naše web stranice prijave i pošalju projektne prijedloge u periodu 24.2-6.3.", kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga kompanije Bingo.

Bingovi ovogodišnji partneri su Bambi, Persil i Palette, a tu je i nekoliko donatora koji su odlučili podržati ovu aktivnost. Ukupan fond za donacije je 16.000 KM, a sedam udruženja će dobiti novac i to: 5.000 KM, 4.000 i 3.000 KM, te četiri donacije jednokratne pomoći od po 1.000 KM.

Artikli čijom kupovinom i kupci doprinose donacijama, na policama su označeni posebnom oznakom sa srcem, a prigodni su kao pokloni za Osmi mart ili su pak neophodni damama u svakodnevnom životu.

Iako praznik koji žene slave diljem svijeta obilježavamo samo jedan dan, on je motiv za ovaj projekat, koji će ženama iz udruženja donijeti benefite svakoga dana, a uslovi njihovog rada će uz finansijsku podršku biti znatno bolji.

Informacije i aplikaciju za prijavu projektnih prijedloga udruženja mogu pronaći na Bingovoj web stranici.

Iz kompanije napominju da je poziv otvoren do 6.3.2020., a objava nagrađenih projekata će biti 9. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije