Društvo

"Bingo" nagradio preduzetnice kroz projekat "Odvažne i hrabre, to ste vi!"

"Bingo" nagradio preduzetnice kroz projekat "Odvažne i hrabre, to ste vi!"
Foto: Nedžad Uglješa | "Bingo" nagradio preduzetnice kroz projekat "Odvažne i hrabre, to ste vi!"

SARAJEVO - Petu godinu u sklopu projekta "Odvažne i hrabre, to ste vi" i ukupno sedmu godinu u kojoj se pruža podrška ženama u Bosni i Hercegovini na različite načine, kompanija "Bingo" i ove godine je prepoznala i nagradila dame sa najboljim poslovnim idejama.

Kroz sve ove godine projektima "Binga" je donirano oko 100.000 KM. Danas je podijeljeno ukupno 19.000 KM damama čije su poslovne ideje ove godine prepoznate kao najbolje i najkreativnije. 

"Apliciralo je 185 žena sa sjajnim projektima. Kada smo zbrojili sva sredstva, da bismo podržali svih 185 projekata bilo bi nam potrebno gotovo milion KM. Nismo u mogućnosti svima udovoljiti i pokrenuti sve biznise. Mi pravimo male korake, doniramo mala sredstva, ali vjerujemo da je za one koji su osvojili ova sredstva to zaista puno i da će im pomoći da razviju biznis, zaposle nove ljude i budu samoodržive", kazala je Tatjana Paunoski, rukovoditeljka marketinga kompanije "Bingo".

Aplikantice su bile starosne dobi između 21 i 63 godine. Dobitnice za ovu godinu su Minka Alibegović iz Bugojna, kojoj je strast izrada torti, te Jasmina Jusufović iz Banjaluke, Belma Pivić iz Sarajeva, Andrea Čuljak iz Mostara i Tinka Salihović iz Kladnja.

"Zahvaljujem 'Bingu' na donaciji koja mi jako puno znači. Zanatlija sam čitav svoj život. Šijem već 30 godina. Uljepšavam sve, mlado, staro, bebe, cuke, mace. Međutim, u jednom trenutku sam shvatila da je suština da se ljudima pomogne. Tako sam za ovaj projekat napravila termofore za bebe koji su punjeni košpicama višanja, koje su ljekovite. Radim i antidekubitalne naddušeke, koji su takođe punjeni košpicama višanja i imaju 90 komora", rekla je Jusufovićeva. 

Podrška ženama realizovana je povodom Osmog marta. Žene s najboljim idejama ove godine su nagrađene iznosima od po 7.000, 5.000, 3.000 i 2.000 KM.

"Moja ideja se zove '387 med igračaka'. Zadovoljstvo mi je što imam priliku pretvoriti vlastiti hobi u biznis. Željela bih poručiti svim ženama da izađu iz zone komfora, odvaže se, budu hrabre i odvažne", rekla je Belma Pivić, koja proizvodi igračke od recikliranog materijala.

Osim kompanije "Bingo", podršku ovoj ideji dali su i partneri "Bambi", "Milka", "Kraš" i "Libresse", a prijatelji projekta su "Alma Ras", "Dita", "Dormeo" i "La Rive".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije