Društvo

Biskup Komarica: Isus nije demagog

Biskup Komarica: Isus nije demagog
Foto: Ilustracija | Biskup Komarica: Isus nije demagog

BANJALUKA - Biskup banjalučki Franjo Komarica pozvao je danas vjernike katolike i sve druge ljude da budu vjerodostojni u svemu što čine.

"Isus je vjerodostojan. On nije demagog", rekao je monsinjor Komarica.

Uz čestitke povodom Uskrsa, kako je naveo, praznika nad praznicima, biskup banjalučki je na misi u banjalučkoj katedrali Svetog Bonaventure, ukazao da se današnjem danu raduju svi hrišćani, koji vjeruju u uskrsnuće Hristovo.

Pozvao je da se slijede djela Hristovog milosrđa, služenje istini, pravdi, praštanju, ljubavi i miru.

"Uskrsnuće Kristovo i usksrli Krist ima definitivnu vlast i zato se uzdamo u njega", rekao je biskup banjalučki.

Podsjetio je na brojne Banjalučane koji nisu u mogućnosti da budu danas na molitvama u banjalučkoj katedrali i biskupiji, izražavajući nadu da će ih Isus pratiti na svim njihovim koracima.

"Ne smijemo zaboraviti da je sam Isus Krist objavljena božja istina, praštanje, milosrđe, pravednost, ljepota i ljubav. On nas, osobito svoje učenike, svoje sljedbenike, ne želi sijanjem iluzija i lažnim obećanjima uspavljivati, nego nas želi razdrmati, probuditi, povući za sobom! Da budemo vjerodostojni, ali ne lažljivi, dvolični, kao što je On vjerodostojan, a ne lažan! Njegovo uskrsnuće nije laž, nije obmana. Ono je presudni događaj za cijeli ljudski rod, za svakog od nas i za našu vječnu budućnost", naglasio je biskup banjalučki u poruci povodom Uskrsa.

I u drugim katoličkim crkvama u Republici Srpskoj danas su služene mise, a Uskrs su čestitali republički zvaničnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije