Društvo

Bivši borci počeli da blokiraju glavne saobraćajnice u Federaciji

Bivši borci počeli da blokiraju glavne saobraćajnice u Federaciji
Foto: NN | Bivši borci počeli da blokiraju glavne saobraćajnice u Federaciji
Mirsada Lingo Demirović

SARAJEVO – Demobilisani borci bivše Armije R BiH i HVO-a blokirali su danas Međunarodni granični prelaz Bijača, magistralni put M18 Tuzla- Orašje, u mjestu Srebrenik, Šički Brod, petlja na magistralnom putu Tuzla -Lukavac, te put M17, u mjestu Šije kod Tešnja i Golubinja kod Željeznog Polja.

Ovo su za sada poznate blokirane lokacije, a kako javlja novinar "Nezavisnih" sa terena biće ih još.

Bivši borci blokadu vrše zbog toga što Parlament FBiH nije zakazao sjednicu na kojoj bi se usaglasio zakon o pravima demobilisanih boraca u Federaciji.

Hamza Krkalić, ispred demobilisanih boraca, kazao je danas novinarima u Sarajevu, da neće da kaže šta će to borci sve blokirati ali da je FBiH od 13 sati pod blokadom.

"Morate razumjeti da krijemo lokacije dok ne bude izvršena blokada. Ne vjerujemo više obećanjima iz Parlamenta i držaćemo u blokadi FBiH dok god ne bude počela sjednica", rekao je Krkalić.

Drago Grbavac, ispred Udruženja zaboravljenio branitelji HVO-a, rekao je da neki pokušavaju da zavade borce, ali da im to neće poći za rukom, te da može potvrditi informaciju da je prelaz Bijača već blokiran.

Dodao je da ima saznanja da će sjednica Komisije za usaglašavanje teksta zakona u Parlamentu FBiH biti odžana u četvrtak, te da je tu potvrdu dobio mjelovima od nekih članova te komisjije.

Imali su kritike i na novinare i na njihovo izvještavanja uz komentar da su više uz vlast nego uz njih, te da im ne daju dovoljne prilike da kažu šta žele i hoće i da zbog toga ne žele da odaju lokacije koje će biti blokirane, a još nisu, jer vjeruju da novinari sarađuju sa vlasti.

Nezvanično, Sarajevo neće biti blokirano.

 

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije