Društvo

"Blicnet" unapređuje budućnost mladih

"Blicnet" unapređuje budućnost mladih
"Blicnet" unapređuje budućnost mladih

BANJALUKA - Kompanija "Blicnet" podržala je veliki broj projekata kojima iskazuje solidarnost i odgovornost prema mladima.

Ova telekom kompanija je u posljednjih nekoliko dana podržala održavanje treninga Soft Skills Academy, koju je organizovalo Udruženje studenata elektrotehnike Lokalni komitet Banjaluka (EESTEC  ISTEK) i rad Omladinskog komunikativnog centra Banjaluka (OKC BL) koji 20. maja koncertom "Rok simfonije" na banjalučkom Kastelu obilježava 20 godina rada.

"Stav naše kompanije je da položaj mladih mora biti kontinuirano unapređivan, jer oni predstavljaju najveći potencijal za razvoj našeg društva. Zato organizujemo razne događaje koji pomažu poboljšanje statusa mladih i pružamo podršku radu centara i udruženja koji imaju isti cilj", rekla je PR menadžer "Blicneta" Danijela MarinkovićOrlić.

Soft Skills Academy organizovana je za studente Univerziteta u Banjaluci, a trening omogućava razvoj studenata kroz unapređivanje vještina neophodnih za postizanje uspjeha u karijeri. Trening je bio besplatan, a održan je u Banjaluci od 12. do 14. maja. Predsjednik EESTECa Srđan Hajder je kazao da su studenti tokom treninga usvojili znanja o tome kako raditi u timu, prezentovati se i uspješno komunicirati, upravljati vremenom, projektima i slično.

"Pri izboru polaznika prednost su imali studenti završnih godina, jer će oni ubrzo tražiti posao i graditi karijeru", rekao je Hajder.

Izvršni direktor OKCa Saša Marković je istakao da postoje radi promocije potreba mladih i njihovog uključivanja u sve segmente društva.

"OKC kroz projekte u oblasti demokratije, preduzetništva, volonterske programe i svoju radiostanicu Radio Gradski već dvije decenije doprinosi poboljšanju kvaliteta života mladih. Zato je i obilježavanje našeg velikog jubileja ponovo usmjereno na mlade", naveo je Marković.

Ulaznica za koncert "Rok simfonije" je simbolična, jedna knjiga, a OKC će sakupljene knjige pokloniti školskim bibliotekama.

Iz "Blicneta" poručuju da nastavljaju sa društvenoodgovornim projektima i da već naredne sedmice sa Servis centrom "Dajte nam šansu  Zvjezdice" sprovode značajan edukativni i ekološki projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije