Društvo

Bob na šinama za samo pet dana postao atrakcija na Jahorini

Bob na šinama za samo pet dana postao atrakcija na Jahorini
Foto: Anadolija | Bob na šinama za samo pet dana postao atrakcija na Jahorini

JAHORINA - Planinski bob na šinama na Jahorini dug 2,5 kilometra i jedan od 10 najdužih u Evropi za samo pet dana od puštanja u rad postao je prava atrakcija i privukao veliki broj zainteresovanih da se spuste niz padine ove olimpijske planine, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Jahorina".

"Jahorina je sa novim sadržajem postala centar zbivanja, posjetioci čekaju u redovima koji su nekada duži i od 100 metara samo da bi se spustili ovim nevjerovatno zanimljivim sadržajem. Zadovoljni su i jahorinski hotelijeri, čiji su kapaciteti i ljetne bašte ispunjene do posljednjeg mjesta i koji imaju najviše benefita od planinskog boba", navodi se u saopštenju.

Iz Olimpijskog centra ističu da su oduševljeni interesovanjem gostiju i da nisu očekivali ovoliku popularnost novog ljetnog sadržaja.

"Parametri koje pratimo su naglo skočili. Do sada je ostvareno oko 10.000 ljetnih vožnji, a promet je dostigao gotovo 85.000 KM, što je u poređenju sa prošlim ljetom povećanje za 120 odsto. Premašili smo čak i rezultat cijele ljetne sezone 2016. za 150 odsto, kada je riječ o vožnjama, a zabilježeno je i povećanje prometa za 210 odsto", rekao je direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić.

Prema njegovim riječima, interesovanje je toliko da je tokom vikenda produženo radno vrijeme za tri sata kako bi svi koji su došli mogli da se spuste.

"Pozvao bih sve koji nisu bili kod nas da isprobaju sadržaj i uživaju vožnjom koja dostiže do 40 kilometra na čas i prolazi najljpšim dijelovima Jahorine. Mislim da je vožnja bobom jedinstven način da doživite Jahorinu u ljetnom periodu", kaže Ljevnaić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije