Društvo

Bogat program ispred Hrama Hrista Spasitelja

Bogat program ispred Hrama Hrista Spasitelja
Foto: Ustupljena fotografija | Bogat program ispred Hrama Hrista Spasitelja

BANJALUKA - Grad Banja Luka u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom pripremio je bogat program pod nazivom "Na početku bijaše riječ, na kraju pjesma".

Ispred Hrama Hrista Spasitelja u toku je generalna proba umjetnika za praznično veče koje će biti u znaku srpske tradicije, umjetnosti i duhovnosti.

Pažnju publike sigurno će privući koncert istaknute vokalne solistkinje duhovne i etno muzike Danice Crnogorčević, kao i nastup muzički darovite djevojčice sa Kosova i Metohije, Pavline Radovanović.

Baštinu i običaje srpskog naroda pjesmom i igrom dočaraće članovi  RKUD-a "Pelagić", ANIP "Veselin Masleša", KUD-a "Čajavec", SPKD-a "Jedinstvo", Grupe "Dar" i Muzičkog ateljea Jelene Stanišić.

"Namjera nam je da priredimo Banjalučanima i gostima jedinstven kulturni događaj koji će nas podsjetiti na prave vrijednosti, kao i na bogatu srpsku tradiciju koja se ogleda u igri i u pjesmi, kao i u stihovima vrhunskih književnika. Raduje nas što naši sugrađani pokazuju veliko interesovanje za ovaj događaj", rekao je koordinator programa iz Kabineta gradonačelnika Nebojša Drinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije