Društvo

Popović preuzeo funkciju v.d. direktora zvorničke bolnice: Prvi potez izbor načelnika Hirurgije

Popović preuzeo funkciju v.d. direktora zvorničke bolnice: Prvi potez izbor načelnika Hirurgije
Foto: Srna | Popović preuzeo funkciju v.d. direktora zvorničke bolnice: Prvi potez izbor načelnika Hirurgije

ZVORNIK - Primopredaja funkcije između novog i dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Zvornik Jovana Okuke i Ivana Popovića obavljena je danas.

"Popović je dobio priliku da uspostavi poljuljane međuljudske odnose u ovoj zdravstvenoj ustanovi i unaprijedi njen rad. Očekujem da u tome uspije, da ova bolnica bude u korist svih građana ove regije, a zaposleni da imaju kvalitetne uslove za rad, što će zavisiti i od njih samih", rekao je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

On je naglasio da je izbor novog v.d. odluka Vlade RS, a ne nekih pojedinaca.

"U razgovoru sa Popovićem stekao sam utisak da ima dovoljno snage, znanja, volje i čvrstine da napravi dobar rezultat kako bi Opšta bolnica bila jedna od vodećih zdravstvenih ustanova u RS", kazao je Bogdanić.

Popović je kazao za "Nezavisne" da neće žuriti sa donošenjem odluka.

"Održao sam sastanak sa zaposlenim radnicima i trenutno zaposlenim načelnicima odjeljenja i predstavnicima sindikata. Sve sam ih pozvao na strpljenje kako bih mogao da odlučim šta je najbolje za bolnicu. Neću žuriti s odlukama, a prva će sigurno biti imenovanje načelnika Hirurgije jer je taj odjel trenutno bez istoga. I to ćemo odraditi u razgovoru sa doktorima i uz uvažavanje mišljenja", kazao je Popović.

On je istakao da će njegove odluke biti donesene u korist bolnice i pacijenata.

Neformalni vođa štrajkača u proteklom periodu  doktor Zoran Komljenović kazao je da iako nisu bili zadovoljni izborom Popovića, jer nije bio njihov prijedlog za kandidata, smatraju da je ovo maksimum u kompromisu koji su mogli postići.

"Ovo je politička funkcija i mi to razumijemo. U razgovoru sa novim direktorom vidjeli smo da nam se ciljevi poklapaju", rekao je Komljenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije