Društvo

Bogdanić: Otvaranje bolnice Istočno Sarajevo početkom oktobra

Bogdanić: Otvaranje bolnice Istočno Sarajevo početkom oktobra
Foto: N.N. | Bogdanić: Otvaranje bolnice Istočno Sarajevo početkom oktobra
Srna

ISTOČNO SARAJEVO - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić očekuje da će Bolnica Istočno Sarajevo biti završena i otvorena početkom oktobra, što je sadašnja Vlada Republike Srpske obećala da će biti urađeno za vrijeme njenog mandata.

Nakon obilaska gradilištva novog objekta bolnice, Bogdanić je rekao novinarima u Istočnom Sarajevu da svi koji su učestvovali u ovom projektu, počevši od Vlade koja je obezbijedila finansijska sredstva do izvođača radova, mogu biti ponosni na projekat koji se realizuje u rekordno kratkom vremenskom periodu.

Bogdanić kaže da se na ovaj način pokazuje da Republika Srpska ima građevinsku operativu i sposobne ljude da i ovakve složene projekte izvedu na kvalitetan i dobar način.

"Izvođač radova 'Marković invest' iz Laktaša je obezbijedio sredstva, a Vlada od početka godine isplaćuje ih u jednakim ratama, tako da mislim da će sve biti završeno kako je ugovorom predviđeno", istakao je Bogdanić.

Tokom obilaska gradilišta, ministar se uvjerio da su u toku radovi na vanjskom uređenju te završni građevinski radovi koji bi trebalo da budu okončani u narednih petnaestak dana, nakon čega će uslijediti montiranje medicinske opreme.

"Ova bolnica će početi da funkcioniše odmah po njenom otvaranju i mislim da je stanovništvo Sarajevsko-romanijske regije itekako zaslužilo da ima jednu ovakvu zdravstvenu ustanovu", naglasio je Bogdanić.

Direktor Bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović rekao je novinarima da vrijednost nove opreme iznosi 10 miliona KM, što znači da će dijagnostička, laboratorijska, te oprema operacione sale biti potpuno nova i po evropskim standardima.

Todorović je naglasio da ova medicinska ustanova raspolaže solidnim kadrom, naglasivši da imaju plan kako da školuju novi kadar i primaju mladi, kao i na koje specijalizacije da ih šalju.

On je dodao da su velika sredstva ulagali u obrazovanje ljudi, što namjeravaju činiti i u narednom periodu.

Nova bolnica imaće 12.000 metara kvadratnih, a u njenu izgradnju je uloženo 55 miliona KM budžetskih sredstava Republike Srpske i Vlade.

Kamen-temeljac za izgradnju nove bolnice u Istočnom Sarajevu položen je 7. jula prošle godine.

Zgradu će činiti dva spojena objekta - stacionarni i tehnički, koji će biti povezani sa izgrađenim polikliničkim objektom.

Planirano je da nova Bolnica Istočno Sarajevo, kada u potpunosti bude završena, dugoročno opslužuje 120.000 stanovnika Sarajevsko-romanijske regije, pružajući savremene medicinske usluge.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije