Društvo

Bogdanić: Vlada RS uložila mnogo u rekonstrukciju domova zdravlja

Bogdanić: Vlada RS uložila mnogo u rekonstrukciju domova zdravlja
Foto: N.N. | Bogdanić: Vlada RS uložila mnogo sredstava u rekonstrukciju domova zdravlja
Srna

ZVORNIK - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je večeras da primarna zdravstvena zaštita počiva na porodičnoj medicini i da daje dobre rezultate.

"Mislim da ovaj projekat daje dobre rezultate jer smo uspjeli da primarnu zdravstvenu zaštitu postavimo tako da ona jednako bude dobra, kvalitetna i razvijena na cijelom prostoru Republike Srpske", rekao je Bogdanić novinarima u Zvorniku, gdje je prisustvovao stručnom skupu doktora porodične medicine Srpske.

On je naglasio da je u proteklom periodu Vlada Republike Srpske uložila mnogo sredstava u rekonstrukciju domova zdravlja i izgradnju novih zdravstvenih objekata.

"Rekonstruisano je i izgrađeno oko 120 zdravstvenih objekata, rekonstruisano je ili izgrađeno oko 330 ambulanti porodične medicine, koje su jednako opremljene u svim mjestima Republike Srpske, bez obzira jeli to Banjaluka ili, recimo, Rudo", rekao je Bogdanić.

Prema njegovim riječima, time je porodična medicina, odnosno primarna zdravstvena zaštita, postala jednako dostupna svim građanima na cjelokupnom prostoru Republike Srpske.

Govoreći o stručnom kadru, Bogdanić je naglasio da je u proteklom periodu dosta kolega završilo specijalizaciju porodične medicine.

"Taj broj još nije dovoljan i svakim danom se sve više povećava", rekao je Bogdanić i istakao da je u regiji Birač možda bilo najmanje specijalista porodične medicine, što sada nije slučaj jer se u posljednje vrijeme popravlja broj specijalizanata.

Izrazivši očekivanja da će u budućnosti koncept razvoja primarne zdravstvene zaštite biti dovoljno unaprijeđen, Bogdanić je rekao da je svakako bilo opravdano da se primarna zdravstvena zaštita pruža putem timova porodične medicine.

Bogdaniću je, u okviru stručnog skupa ljekara porodične medicine, Udruženje doktora porodične medicine uručilo zahvalnica za nesebičan rad na unapređenju primarne zdravstvene zaštite, te podršci, realizaciji i održavanju Kongresa zdravstvenih radnika Republike Srpske.

Zahvalnice su uručene i predsjedniku Društva doktora medicine Republike Srpske Siniši Miljkoviću i gradonačelniku Zvornika Zoranu Stevanoviću, koji skupu nije prisustvovao zbog ranije preuzetih obaveza.

Stručni skup je organizovalo Udruženje ljekara porodične medicine Republike Srpske - Podružnica Zvornik, povodom 19. maja, Svjetskog dana doktora porodične medicine.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije