Društvo

Bogdanić: Zavod za stomatologiju pruža vrhunsku uslugu građanima

Bogdanić: Zavod za stomatologiju pruža vrhunsku uslugu građanima
Foto: N.N. | Bogdanić: Zavod za stomatologiju pruža vrhunsku uslugu građanima

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić poručio je da Zavod za stomatologiju Srpske, koji se proširio sa dvije ordinacije, pruža vrhunsku uslugu građanima i predstavlja značajan segment republičkog zdravstvenog sistema.

Bogdanić je novinarima u Banjaluci, nakon posjete ordinaciji Zavoda za stomatologiju Srpske, povodom proširenja kapaciteta ove zdravstvene ustanove, rekao da se ovaj zavod bavi veoma bitnom oblašću, jer nedovoljna pažnja posvećena oralnom zdravlju može prouzrokovati kasnije neke mnogo teže bolesti.

On je istakao da je zdravstvenim radnicima neophodno obezbijediti veće plate, jer predstavljaju najznačajniji stub zdravstvenog sistema, te da bi dio sredstava od akciza na duvan i alkohol trebalo da bude usmjeren u zdravstvo u narednom periodu.

Direktor Zavoda za stomatologiju Republike Srpske Ranka Knežević rekla je da ovaj zavod od osnivanja 2010. godine do danas posluje pozitivno, te su zahvaljujući vlastitim sredstvima i uz podršku resornog ministarstva uspjeli proširiti prostor, opremiti ga sa dvije nove savremene stomatološke stolice i pratećom opremom.

Kneževićeva je rekla da je u opremu uloženo oko 113.000 KM, a u adaptaciju prostora oko 40.000 KM.

"Obnovili smo i dio Službe za oralnu hirurgiju i Službe za bolesti usta. Od 2015. godine poslujemo u skladu sa najvišim međunarodnim standardima", dodala je Kneževićeva.

Doktor stomatologije u Zavodu za stomatologiju Republike Srpske Sanja Ilić rekla je da je Zavod proširen sa dvije ambulante, te ih sada ima deset.

"Do proširenja je došlo jer smo se i kadrovski proširili i imamo veći broj pacijenata", dodala je Ilićeva.

Prema njenim riječima, u te dvije nove ordinacije radiće se specijalističke intervencije bolesti zuba i endodoncija.

 

"Zavod je javna zdravstvena ustanova u kojoj su prisutne sve specijalističke grane i koja prati svjetske trendove kada je u pitanju ova grana medicine", istakla je Ilićeva.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije