Društvo

Pratite nas na Google news

Bolesna djevojčica iz Švedske poslala igračke djeci u Sanskom Mostu

Bolesna djevojčica iz Švedske poslala igračke djeci u Sanskom Mostu
Foto: N.N. | Bolesna djevojčica iz Švedske poslala igračke djeci u Sanskom Mostu
Zlatan Čekić

​SANSKI MOST - O tome da je dječja ljubav najiskrenija, lišena bilo kakvih predrasuda i da ne prepoznaje granice kako bi osvojila ljudska srca, svjedoči i primjer devetogodišnje djevojčice Elin iz Švedske, koja je, iako teško bolesna, i ove godine obradovala mališane u Sanskom Mostu.

Elin  je rođena u Švedskoj, majka joj je porijeklom iz Sanskog Mosta, a otac iz Palestine. Prije tri godine oboljela je od leukemije i od tada vodi životnu bitku za svoje ozdravljenje. Zasad dobro podnosi terapije i s velikom hrabrošću podnosi liječenje, a prije tri godine odlučila se na gest koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Od tada svake godine u Sanski Most šalje vlastite igračke u želji da obraduje mališane koji se liječe u zdravstvenim ustanovama u ovome gradu. Liječnici u švedskim bolnicama djeci poslije svakog medicinskog pregleda, kako bi ih nagradili i ohrabrili, daruju igračke, a mali pacijenti sami iz kutije izaberu onu igračku koja im se najviše sviđa. Elin je željela da i djeca u rodnom gradu njene majke imaju takvu mogućnost. Liječnica Elvira Serdarević, načelnica Pedijatrijskog odjela Doma zdravlja Sanski Most, kaže kako će ova neobična donacija biti raspoređena na nekoliko odjela gdje se djeca liječe i u čije ime je ovom prilikom uputila zahvalnost Elin, uz podršku i želju za njeno brzo ozdravljenje.

"Hrabra djevojčica Elin iz Švedske je ponovo poslala igračke, olovke, šnalice i mnogo drugih sitnica za moje pacijente. Prošlog ljeta sam imala zadovoljstvo upoznati to divno biće. Hvala ti, hrabra djevojčice", napisala je na svome Facebook profilu Serdarevićeva. Elin inače trenutno pohađa treći razred osnovne škole, a teška bolest je nije mogla spriječiti da pokaže ljubav i saosjećanje prema drugoj djeci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije