Društvo

Bolnica "Sveti Vračevi" dobija novu opremu za bolju dijagnostiku

Bolnica "Sveti Vračevi" dobija novu opremu za bolju dijagnostiku
Foto: Twitter | Bolnica "Sveti Vračevi" dobija novu opremu za bolju dijagnostiku
Srna

BIJELJINA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je danas da će u bijeljinsku bolnicu "Sveti vračevi" stići nova oprema, koja uključuje CT skener i magnetnu rezonancu, što će omogućiti dobru dijagnostiku.

"Moramo što više para da ulažemo u preventivu da ne dolazimo u poziciju da liječimo. Ako korona može da nas nauči nekim stvarima onda je to preventiva. Sa nivoa Vlade ćemo pokrenuti akciju za preventivne preglede", rekao je Višković novinarima u Bijeljini, koji je danas sa predsjednikom Srpske Željkom Cvijanović razgovarao sa rukovodstvom bijeljinske bolnice.

On je istakao da rukovodstvo Srpske dijeli zadovoljstvo sa zdravstvenim radnicima što je epidemiološka situacija pod kontrolom, te što je broj oboljelih značajno manji.

"Međutim, dijelim mišljenje i direktora bijeljinske bolnice da se mi već sad moramo pripremiti za naredne dane ne znajući da li će pripremljeni kapaciteti biti potrebni", rekao je Višković.

On je naveo da će u ovoj zdravstvenoj ustanovi biti ojačani kiseonički dovodi i povećan broj ležajeve.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je bijeljinska bolnica srce života ove regije i da je stanje u zdravstvu neuporedivo bolje od kada je izgrađena.

Ona je poručila da je zahvalna na onom što rade ljudi u zdravstvenom sektoru, a posebno onom što su uradili u toku pandemije.

Cvijanovićeva je iskazala zahvalnost i Vladi Srpske koja je intervenisala kada je u pitanju zdravstveni sektor, ali i podrškom privredi da se ne ugase radna mjesta i lokalnim zajednicama kojima je nadomjestila sredstva koje su izgubile usljed smanjenih prihoda.

Ona je ukazala da to posmatra kao veliki potencijal Republike Srpske - prvo onaj ljudski, stručni, pa patriotski i naravno institucionalni.

"Mi smo ozbiljna zajednica iako smo malobrojni u odnosu na neke velike i mnogoljudne zajednice i uvijek sam ponosna kada prepoznam taj kapacitet koji ulažemo, svako kao pojedinac i naravno institucije sa svoje strane i zajedno sa namjerom da previmo bolji ambijent", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da podržava ono što je vidjela u bolnici u Bijeljinii.

Direktor Bolnice "Sveti vračevi" Zlatko Maksimović je poručio da vjeruje da će svi zajedno napraviti sve da korisnici usluga imaju što bolju zdravstvenu zaštitu.

"Na sastanku sam prenio da imamo određenu opremu koja je zastrtarjela, da treba ulagati u vozni park i neke druge probleme. Mi već popravljamo finansijsko stanje i bitno je da imamo plan", rekao je Maksimović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije