Društvo

Bolnica u Bihaću dobila monitore od "Hemofarma"

Bolnica u Bihaću dobila monitore od "Hemofarma"
Foto: N.N. | Bolnica u Bihaću dobila monitore od "Hemofarma"

BIHAĆ - Predstavnici kompanije "Hemofarm" u petak su ljekarima i medicinskom osoblju Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću uručili dva monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata.

Štada grupa i njena članica "Hemofarm" nabavkom i donacijom neophodne medicinske opreme pomažu zdravstvenim ustanovama širom BiH, naročito u vrijeme vanrednih okolnosti zbog pandemije korona virusa.

"Zajedno sa matičnom kompanijom Štada, Hemofarm je zdravstvenim ustanovama u BiH donirao ukupno 30 monitora, po 15 u oba entiteta. Vrijednost ukupne donacije je 150.000 KM, a pored Kantonalne bolnice u Bihaću, monitori su isporučeni i bolnicama, odnosno kliničkim centrima u Zenici, Mostaru, Tuzli i Sarajevu", rekla je Teodora Pašić, direktorica predstavništva Hemofarma.

Ona je rekla da su konkretno bihaćkoj bolnici dostavljena dva monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata, njemačkog proizvođača Drager. 

"Zaista smo ponosni što smo na ovaj način podržali naš zdravstveni sistem, jer smo svjesni potrebe za opremom koju je jako teško danas i nabaviti", rekla je Pašić.

Hajrudin Havić, direktor Kantonalne bolnice u Bihaću, istakao je važnost ove donacije, koja omogućava dalju modernizaciju medicinske opreme i aparature. 

"Uz svaki respirator i anesteziološki aparat, neophodan je ovakav monitor. Onda je valjda svima jasno koliko su danas važni. Mi smo sada u prilici da stare monitore zamijenimo najmodernijom opremom", kaže Havić.  (Fena)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije